Autor Zpráva
Houzvator
Profil
Dobrý den, záčínám s programováním, ale narazil jsem na něco a nemohu dál poradil by mi někdo prosím ?

mám formulář který když vyplním tak odešlu aby se mi přidal do databáze ale pořád mi to někde selhává nevíte v čem je problém ?

$id_spojeni = mysql_connect($db_server, $db_jmeno, $db_heslo);
if (!$id_spojeni)                    
  die("Spojení s MySQL databází se nezdařilo.");
echo "spojejí s databází ok";

$vysledek_vybrani = mysql_select_db( $db_jmeno,$id_spojeni);
if (!$vysledek_vybrani)
  die("Databázi pokus se nám nepodařilo vybrat.");

echo "vybrání databáze ok";

není tam nějaká uplná blbost ?????


Předem děkuji

$sql = "INSERT INTO pokus VALUES ("$id_radku","$jmeno")";

$vysledek = mysql_query($sql,$id_spojeni);
if (!$vysledek)
  die("Nepodařilo se vložit nový řádek.");


Moderátor Davex: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
Moderátor Davex: Přesunuto z kategorie Problémy v začátcích do PHP.
Keeehi
Profil
$sql = "INSERT INTO pokus VALUES ('$id_radku','$jmeno')";
První sloupeček by jsi nejspíše měl mít nastaven jako AUTO_INCREMENT a pak by jsi ale v tom insertu neměl mít vkládání toho čísla.
Houzvator
Profil
Keeehi, Keeehi:
Zkusil jsem to přepsat, ale pořád mi to píše, že se nepodařilo vložit nový řádek pokud by měl někdo další nápad budu rád

Dík

PS jak se znam tak to bude nějaká úplná blbost ale nemohu na to přijít
Hando
Profil
A můžeš sem hodit kompletní výsledný kód, který používáš? Při přepisování může vzniknout nějaká chyba. A hoď to do code, ať je to vidět.
Zkoušel jsi dělat něco s tou tabulkou? Jakou má strukturu?
Ugo
Profil
základní postup při debugování databázovejch dotazů -
1. zkontrolovat kód
2. vypsat si výsledné query které kód vygeneruje a zkontrolovat pohledem (zkontrolovat vstupní proměnné)
3. použít inteligentní nástroj jako třeba phpMyAdmin jestli nehodí chybu a když tak jakou (nebo v PHP nechat vypsat error databáze)
4. zkontrolovat zda není použito neuvozené klíčové slovo jako název sloupce/tabulky

5. pár ran hlavou o stůl a 10 minut na uklidnění

jestliže problém přetrvává, doporučuji celé smazat a udělat znovu :)
Houzvator
Profil
Ugo:
Posílám celý kod jestli to pomůže k odhalení
Předem všem děkuji
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"; "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>

<title>Pokus</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
</head>
<body>

<body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000" onLoad="zadani.odpoved.focus();">

<?

echo $jmeno ,"<BR>";
$jmeno = "jmeno";



$db_server = "localhost"; 
$db_jmeno = "******"; 
$db_heslo = "******";
$db_vyber = "pokus";

$id_spojeni = mysql_connect($db_server, $db_jmeno, $db_heslo);
if (!$id_spojeni)                    
  die("Spojení s MySQL databází se nezdařilo.");


$vysledek_vybrani = mysql_select_db( $db_jmeno,$id_spojeni);
if (!$vysledek_vybrani)
  die("Databázi pokus se nám nepodařilo vybrat.");





$sql = "INSERT INTO pokus VALUES ('$jmeno')";

$vysledek = mysql_query($sql,$id_spojeni);
if (!$vysledek)
  die("Nepodařilo se vložit nový řádek.");

$sql = "SELECT * FROM pokus";
$id_vysledku = mysql_query($sql,$id_spojeni);
if (!$id_vysledku)
  die(`Nepodařilo se nám načíst řádky z databáze.`);


?>


</body>
</html>
Keeehi
Profil
Přihlašovací údaje si vyhvězdičkujte a změňte.

řádek 14 a 15 jsou přehozené.

Jinak to vypadá slušně, ale bude prostě ten dotaz napsaný špatně.
řádek 40 a 41 nahraďte za:
if (!$vysledek) {
   echo mysql_error()."<br>\n";
  die("Nepodařilo se vložit nový řádek.");
}
A to by vám mělo tu chybu vypsat. Pak nám ji sdělte. Ještě by se hodil popis tabulky. Nejlépe nechat si tu tabulku v phpMyAdmin/adminer/nebo jiné nechat vyexportovat a z toho exportu sem okoprovat tu část s CREATE TABLE pokus

Jmenuje se jak databáze tak i tabulka pokus?
Houzvator
Profil
[#6] Keeehi
tak předěláno
a píše to toto
Parse error: syntax error, unexpected $end in /3w/wz.cz/h/houzvator/pokus_editace.php on line 72

ještě na dotaz databáze se jmenuje houzvator91 tabulka se jmenuje pokus
Keeehi
Profil
Houzvator:
Parse error: syntax error, unexpected $end in /3w/wz.cz/h/houzvator/pokus_editace.php on line 72
Tak to jsi teď udělal někde chybu v syntaxi PHP

databáze se jmenuje houzvator91
Tak to na řádku 22 máš mít houzvator91 a ne pokus.
Houzvator
Profil
Tak jsem na to už přišel přesto děkuji za všechny snahy nakonec to bylo všechno úplně jinak na serveru webzdarma.cz se jim nějak pomíchali databáze a to je celí duvod toho proč to nefunguje

nemáte někdo zkušenosti s jiným serwerem, ale kde by nebyli takové problémi ?

Dík


Tak problém nebyl na webzdarma, ale velmi děkuji panu neznámému (který využil mé naivnosti že jsem zanechal přístupová hesla ) a který si musel zvednout své seběvědomi a smazal mi zadané tabulky je vidět že i zde se vyskytují tací trotlové no když mu to udělalo radost co dodat všem ostatním ještě jednou děkuji
Houzvator
Profil
Houzvator:
Ještě jednou všem děkuji

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0