Autor Zpráva
domyno88
Profil
Dobrý den,

mám problém s nastavením date.timezone.
V php.ini jsem nastavil date.timezone = "Europe/Prague";
Při spuštění phpinfo() se mi zobrazuje warning a u date.timezone mám no value.
Dám-li ale před phpinfo() date_default_timezone_set("Europe/Prague"); je vše v pořádku.
Nevíte prosím někdo jak nastavit date.timezone, aby bylo vše v pořádku?

Děkuji
Radek9
Profil
domyno88:
Zkus to bez toho středníku na konci. Jinak nevím.
domyno88
Profil
Radek9:
Děkuji za radu, ale bohůžel to nepomohlo.
Radek9
Profil
domyno88:
A není možné, že bys měl chybu na nějakém jiném řádku php.ini? Jsou správně v apachi nastavené cesty?
Keeehi
Profil
domyno88:
Píšete to do správného souboru? Z jakého php.ini byla konfigurace načtena zjistíte v phpinfo().
Je to v tom souboru opravdu uloženo? Když jsem chtěl editovat php.ini, musel jsem textový editor spustit jako administrátor.
Já to mám bez uvozovek a funguje mi to. date.timezone = Europe/Prague
domyno88
Profil
Radek9:
Chybu v jiném řádku? Nevím jsem začátečník, píše mi to http://kvetakarova.cz/chyba.jpg
jinak cesty bych měl mít nastavené správně.


Keeehi:
Co se týče php.ini, tak jsem to kontroloval a píšu to do správného a když si ho otevřu, tak to tam mám napsané. Dal jsem pryč uvozovky a stále mi to nefunguje.
Radek9
Profil
domyno88:
Můžeš nám sem poslat obsah php.ini?
domyno88
Profil
Radek9:
Ano mohu, jinak na foru jsem nikdy předtím nebyl, takže ještě nevím, jak přidám soubor do vzkazu, tekže ho opět dávám "bokem"
http://kvetakarova.cz/php.ini
Keeehi
Profil
Restartoval jste apache?
domyno88
Profil
Keeehi:
Ano restartoval a stále nic. Je možnost, že by to bylo tím ,že mám PHP5.3? Kdysi dávno jsem takový problém neměl, ale měl jsem mnohem starší php
Keeehi
Profil
domyno88:
Je možnost, že by to bylo tím ,že mám PHP5.3
Možnost je tu vždycky, ale tím to nebude.

Mně to přijde, že se ten php.ini prostě nenačítá. V phpinfo je na řádku s Configuration File (php.ini) Path vypsaná cesta odkud se to php.ini načítá. V tom soubou proveďte nějakou změnu, kterou budete schopen ověřit, zda se projeví (například short_open_tag).
Ugo
Profil
někde jsem měl podobný problém, bohužel už si nepamatuju jak jsem ho vyřešil.. hrubá síla a hledání asi, zkuste v prázdnym souboru ini_get() co vrátí a kdyžtak i jinou hodnotu než Prague, třeba Berlin (samozřejmě šance že to poůže je téměř nulová) a kdyžtak zkontrolovat systémové nastavení jestli to nemá vliv

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: