Autor Zpráva
RomanB
Profil *
Zdravím, mám problém při výpisu tříd z databáze:

V databázi je uloženo několik uživatelů, u kterých jsou nastavené různé třídy

Uk.:
1. uživatel : třída A
2. uživatel : třída A
3. uživatel : třída C
4. uživatel : třída B
5. uživatel : třída B
6. uživatel : třída C

Když použiju
$trida = mysql_query("SELECT * FROM uzivatele order by trida");

     while ($t = mysql_fetch_array($trida)) {
        echo "<option value=\""  . $t["trida"] . "\">"  . $t["trida"] . "\n";
     }

Tak to vypíše na výběr údaje: A A C B B C
Já bych potřeboval vypsat na výběr pouze A B C, tabulku nemůžu nijak změnit ani přidat další, potřebuji pracovat s tou co mám

S PHP teprve začínám, děkuji předem za jakoukoliv radu.
Someone
Profil
Tento problém jsem řešil asi před měsícem, myslím, že řešením bylo zakomponovat DISTINCT do sql příkazu.
edit: myslím nějak takto.. nejsem si 100% jistý, ale myslím, že je to ono. mysql_query("SELECT DISTINCT FROM uzivatele order by trida")
RomanB
Profil *
Someone:
Děkuji za pomoc :) Už to jde

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0