Autor Zpráva
MilanJ
Profil
Popíšu následující ůkol, se kterým si nevím rady:

Podmínky: použití PHP, databázi nemám a mít nebudu.

1. Potřebuji vytvořit stránku s přístupem několika málo uživatelů (2-5) po zadání jména a hesla.
2. Každý uřivatel může psát vzkazy ostatním uživatelům, kteří si je po zadání jména a hesla mohou prohlížet a reagovat na ně.

Jaké mám možnosti?
Jak na to, kde začít?

Díky moc za rady a připomínky
wizard
Profil
POkud neni databáze, tak zkus zápis do .txt souboru, ale databáze je lepší. S hesly je to horší, budeš muset použít kryptování aby Ti to někdo z toho .txt souboru nevytáhl.
Leo
Profil
Delat neco takoveho se soubory misto databaze je mirne receno pakarna (ve smyslu nadbytecne komplikace), Leo
MilanJ
Profil
To souhlasím, pakárna to je, ale v tomhle případě není jiné cesty.:-(
Anonymní
Profil *
Mozno by to slo aj bez kryptovania. Prve co ma napada je ukladat to do suboru s priponou PHP a hned na zaciatok suboru dat <? exit(); ?> a samotny ukladany text za tym. Pripadne to uklad ako DEFINE(...
igamenir
Profil
Ten soubor se prostě může přes .htaccess zakázat. Tuším takhle
<FILES souborshesly.txt>

Order allow,deny
deny from all
</FILES>

To totiž platí jenom pro přístup z vnějšku. PHP k němu bude moct.
MilanJ
Profil
Ten soubor se prostě může přes .htaccess zakázat.

Zkusím to, dík
fox
Profil *
Pokud nemá uživatel MySQL, pak je pravděpodobné, že jde o jednoduchý hosting bez možnosti modifikace .htaccess. I pak je tu ale řešení. Jedno bylo už naznačené - pojmenovat soubor s příponou php - druhé je umístit soubor s texty diskuse mimo hlavní strom - tedy nikoli do adresáře s index.php, ale do adresáře který má k němu vztah ../adresar/ - to umí i levné hostingy. A co týká hesel, pak tam přece není žádný "problém s kryptováním" - hesla se přece obvyhle ukládají "hešovaná" MD5 a mohou být klidně v přístupném souboru.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0