Autor Zpráva
Radar009
Profil
Dobrý den
chtěl bych poprosit někoho zkušenějšího, jestli by mi mohl pomoct s mým problémem.Mám níže uvedený script, který mi počítá podsložky a všechny soubory v určitém adresáři.Potřeboval bych ale aby mi to počítalo jen soubory typu .txt

function scan_dir($dirname)   
{     
$count['file'] = 0;     
$count['dir'] = 0;     
$dir = opendir($dirname);     
while (($file = readdir($dir)) !== false) {         
if($file != "." && $file != "..")  {             
if(is_file($dirname."/".$file ))                 
$count['file']++;             
if(is_dir($dirname."/".$file)) {                 
$count['dir']++;                 
$counts = scan_dir($dirname."/".$file);                 
$count['dir'] += $counts['dir'];                 
$count['file'] += $counts['file'];             
}         
}     
}     
closedir($dir);      
return $count; }  
$dirname = "mujadresar/"; 
$count = scan_dir($dirname);  
echo " Celkem $count[dir] podsložek a $count[file] souborů.<br>";

Zkoušel jsem to omezit tímto:

if (glob("$directory*.txt") != false)

ale to mi nefunguje.
Předem díky moc za ochotu a pomoc !
Keeehi
Profil
  
if(is_file($dirname."/".$file ) && substr($file, -4) == ".txt")                 
Radar009
Profil
Nerad prudim, ale hází mi to 0 souborů
Keeehi
Profil
a něco s koncovkou .txt tam máte?

substr($file, -4) vrací poslední 4 znaky z proměnné $file.
Radar009
Profil
Už je to OK problém opět mezi klávesnicí a žídlí :-) DÍKY MOC !!!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: