Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Janvesely12 Profil |
Mám menší problém, potřebuji rozdělit nějaký dlouhý kód do dvou částí a poté vybrat jeden kousek.
Mám např. tento kód: Útočník: Bodů: 100 Vojenské body: 100 Obránce: Bodů: 50 Vojenské body: 100 Potřebuji dát do proměnných čísla, které se měni někdy to je 100 a někdy 152. A potom taky nastává probém, když není dvojtečka, protože nemám oddělovač. Takže nemám zdání jak to udělat. Děkuji EDIT: Kdyby se mi podařilo uložit do proměnné odstavec útočník a potom obránce, tak bych to asi zvládl. Problém je, že to co je předtím se taky mění, takže podle počtu to udělat nemůžu a ani nevím jestli to jde. |
||
Alphard Profil |
#2 · Zasláno: 25. 2. 2012, 13:05:15
|
||
Janvesely12 Profil |
Dík, zkusím pohledat, s explode jsem už někdy dělal. Ale nevím jak to mám udělat. Zkusím pohledat.
EDIT: Vůbec netuším jak to mám udělat. :( |
||
Louka Profil |
#4 · Zasláno: 25. 2. 2012, 13:53:04
Snad to chápu dobře, jen zkusím...
<?php $vysledek = array(); $typ=""; $radky = explode("\n", $kod); foreach($radky as $index => $radek) { if($radek=="Útočník:") $typ = "utocnik"; else if($radek=="Obránce:") $typ = "obrance"; else { $tmp = explode(":",$radek); if(trim($tmp[0])=="Bodů" && $typ!="") $vysledek[$typ]["bodu"] = trim($tmp[1]); if(trim($tmp[0])=="Vojenské body" && $typ!="") $vysledek[$typ]["vojenske_body"] = trim($tmp[1]); } } ?> A získáš něco jako $vysledek = array ( "utocnik" => array ( "bodu" => 100, "vojenske_body" => 100 ), "obrance" => array ( "bodu" => 50, "vojenske_body" => 100 ) ); |
||
Janvesely12 Profil |
#5 · Zasláno: 25. 2. 2012, 14:00:29
A jak to mám vypsat? Třeba když chci u Obránce vypsat vojsenské body.
|
||
BuGeR Profil |
#6 · Zasláno: 25. 2. 2012, 14:45:33
Janvesely12:
echo $vysledek["obrance"]["vojenske_body"]; |
||
SeparateSK Profil |
Takto :
<?php echo $vysledek["obrance"]["vojenske_body"]; ?> samozrejme s použitím kódu od Louky
Edit: BuGeR ma predbehol |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0