Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Lollita Profil * |
#1 · Zasláno: 20. 10. 2005, 17:54:33
Na usnadění práce jsem si chtěla udělat takový scriptík na editaci novinek. Ale záhy jsem zjístila, že se nahoře zobrazuje vždy ta nejstarší. Šel by ten výpis obrátit ??
|
||
Dero Profil |
#2 · Zasláno: 20. 10. 2005, 17:56:10
Šel, když nám ukážeš ten kód.
|
||
Lollita Profil * |
#3 · Zasláno: 20. 10. 2005, 17:59:15
Uložení textu:
<? $fp = FOpen ("novinky.txt", "a"); FWrite ($fp, ' <br>\n <table width=550 align=center border=0 cellspacing=0 cellpadding=0>\n <tr>\n <td class=novinky_hlavicka_nadpis>' . "$nadpis" . '</td>\n <td class=novinky_hlavicka_datum>' . "$datum" . '</td>\n </tr>\n <tr>\n <td class=novinky_obsah colspan=2>' . "$obsah" . '</td>\n </tr>\n </table>\n <br>\n\n '); FClose ($fp); ?> A na zobrazení používám "include". |
||
joejoe Profil * |
#4 · Zasláno: 20. 10. 2005, 18:14:56
radsi pouzij databazi, tam udelas jednoduse "SELECT * FROM `novinky` ORDER BY `datum` DESC" a kdyz to chces otocit, tak napises "... ORDER BY `datum` ASC"
kdyz zapisujes text primo do souboru, tak je jakakoli zmena obvykle velmi kompilovana - nahodou v tomto pripade by se to dalo vyresit celkem jednoduse: (ovsem uz nezajistis preusporadani uz vlozenych novinek) $fp = FOpen ("novinky.txt", "w"); $novinky = get_file_contents("novinky.txt"); // ted ten tvuj kod FWrite ($fp, ' <br>\n <table width=550 align=center border=0 cellspacing=0 cellpadding=0>\n <tr>\n <td class=novinky_hlavicka_nadpis>' . "$nadpis" . '</td>\n <td class=novinky_hlavicka_datum>' . "$datum" . '</td>\n </tr>\n <tr>\n <td class=novinky_obsah colspan=2>' . "$obsah" . '</td>\n </tr>\n </table>\n <br>\n\n '); FWRITE($fp, $novinky); FClose ($fp); casem treba budes chtit pridat k novinkam kategorii, a zobrazovat si prispevky, ktere jsou pouze v urcite kategorii, nebo k tomu budes chtit pridat diskusi nebo k tomu budes chtit generovat RSS, tak to bude velky problem (hlavne kdyz budes mit 300 novinek a budes to muset vsecko prepsat) - jen tak pro inspiraci jak to jde taky se muzes podivat na muj super jednoduchy system co nic neumi ;-) |
||
igamenir Profil |
#5 · Zasláno: 20. 10. 2005, 18:24:31
Já bych to dělal takhle:
<?php $oldfile = file("novinky.txt"); $fp = FOpen ("novinky.txt", "w"); ... '); foreach ($file as $line) fwrite($fp,$line); FClose ($fp); ?> |
||
Lollita Profil * |
#6 · Zasláno: 20. 10. 2005, 18:56:28
Díky, objema.
To joejoe.: Díky za reakci. Já ty stránky teprve dělám. Lépe řečeno stěhuju, ale jen obsah. Nejedná se o blog a témata, z kterých můžu čerpat jsou velmi omezené časem...A podobně.... takže myslím, že jakékoli šložitosti nejsou příliš na místě a navíc je ani neumím :) V poslední době se setkávám s tvrzením, že základy SQL jsou velice lehké a tak si sem nam něco ve volné chvilce počtu na LinuxSoftu...Ale to vás asi nezajímá :D igamenir.: Tobě taky nemůžu nepoděkovat :) |
||
Lollita Profil * |
#7 · Zasláno: 20. 10. 2005, 19:01:29
Heh, vono to píše:
Fatal error: Call to undefined function: get_file_contents() in /3w/wz.cz/n/nirvana/rozhrani/spracuj_addnew.php on line 12 |
||
Lollita Profil * |
#8 · Zasláno: 20. 10. 2005, 19:06:09
A u toho druhéto
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /3w/wz.cz/n/nirvana/rozhrani/spracuj_addnew.php on line 26 |
||
Lollita Profil * |
#9 · Zasláno: 20. 10. 2005, 19:07:01
Ale ten druhý funguje, jen to vypíše varování.
|
||
igamenir Profil |
#10 · Zasláno: 20. 10. 2005, 19:18:05
v tom foreach místo $file dej $oldfile - moje chyba
|
||
Lollita Profil * |
#11 · Zasláno: 20. 10. 2005, 19:21:36
Už jsem to našla...
To get_file_contents je v jiném pořadí :) |
||
halogan Profil |
#12 · Zasláno: 20. 10. 2005, 19:22:50
misto get_file_contents dej file_get_contents
|
||
Anonymní Profil * |
#13 · Zasláno: 20. 10. 2005, 19:26:43
halogan.: njn, ale to to ty staré novinky přepíše.
|
||
Anonymní Profil * |
#14 · Zasláno: 20. 10. 2005, 19:30:25
igamenir.: jj, dík už to funguje(dobře).
|
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0