Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Jirka Komes Profil * |
#1 · Zasláno: 29. 2. 2012, 16:32:28
Ahoj, mam prosbu na zkusenejsi programatory. Jsem zacatecnik a cvicne se snazim vytvorit anketovy system, ktery pote umistim na svuj web. Jiz mam udelanou cast, kde se vytvari anketa a moznosti odpovedi. A taktez system pocitani hlasu po zahlasovani. A ted ma otazka, jakym zpusobem, tedy technicky, se osetruje, aby nekdo nehlasoval vicekrat?
|
||
Giga Profil * |
#2 · Zasláno: 29. 2. 2012, 17:36:33
Celým radom metód, z ktorých asi najspoľahlivejšia je povoliť hlasovanie len registrovaným uživateľom.
Inak môžeš využiť cookies, alebo zbierať IP adresy. Kukisky si ale viem zmazať. S IP adresou je to ešte horšie, pretože s tou istou adresou sa môže vyskytovať viacero návštevníkov a ten istý návštevník naopak môže mať rozličné IP adresy. |
||
Jirka Komes Profil * |
#3 · Zasláno: 29. 2. 2012, 17:52:46
Dekuju ti za odpoved.
Registrovani uzivatele zni jako spolehlive reseni, bohuzel to ma hacek v tom, ze by to byl jediny duvod k registraci na muj web. A tudiz se obavam, ze radeji nez se registrovat kvuli hlasovani, by ta anketa tam byla jen na okrasu. Neco malo jsem mezitim googlil, s tou IP adresou je to skutecne boj. Docetl jsem se, ze nekteri si ukladaji vice info, mimo IP tak session, udaje z prohlizece a tak, aby pripadne odhalili vice lidi z jedne domeny, ci jednoho cloveka z vice domen. Muze to byt cesta, kudy se vydat? |
||
Skrofa Profil * |
#4 · Zasláno: 29. 2. 2012, 18:10:34
Pokud by se uživatelé registrovali jen pro možnost hlasovat v anketách, tak by to taky ten problém neřešilo, protože by si jeden člověk mohl vytvořit několik účtů.
Jinak se omlouvám, že jsem ti nijak neporadil, ale 100% spolehlivého není nic. |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0