Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Taps Profil |
Zdravím, mám níže uvedený kod a jde mi o to abych vypsal nadpis přijdu na akci a
nadpis nepřijdu na akci. Pod těmito nadpisy pak budou uvedeni jednotliví uživatelé. Problém je však v tom, že se mi nadpis Přijdu/Nepřijdu na akci na dané stránce zduplikuje. Mohl by mi někdo poradit jak uvést nadpisy na stránce jen jednou.Děkuji if($_GET['id']){ $idAkce=$_GET['id']; $nadpis=array("ano"=>"Přijdou","ne"=>"Nepřijdou na akci"); $akce=mysql_query("select *,zp.vyjadreni as vyjadreni,zu.jmeno as uzivatel,From_unixtime(termin, '%d.%m.%Y %H:%i') as termin1,From_unixtime(uzaverka, '%d.%m.%Y %H:%i') as uzaverka1,zp.vyjadreni as vyjadreni,za.id as id from zakazka_akce za left join zakazka_prihlaseni zp on za.id=zp.idAkce left join zakazka_uzivatele zu on zp.idUzivatele=zu.id where za.id='$idAkce' group by zp.idUzivatele order by termin ASC"); $pamet=''; while($pole=mysql_fetch_assoc($akce)){ if($pole['vyjadreni']!=$pamet){ $obsah.='<h2>'.$nadpis[$pole['vyjadreni']].':</h2>' ; $pamet=$pole['vyjadreni']; } $obsah.=$pole['uzivatel'].', '; } } print $obsah; |
||
Str4wberry Profil |
#2 · Zasláno: 5. 3. 2012, 15:12:20
Pokud už chceš používat jen jeden SQL dotaz, tak bych si v tom cyklu vytvořil pomocné pole. Kde jako index použiješ
$pole['vyjadreni'] , které by se v tom while naplnilo. A za tím cyklem se vypíše <h2>Přijdou</h2> + $novePole["ano"] a <h2>Nepřijdou na akci</h2> + $novePole["ne"] . Pokud si do toho $novePole budeš přidávat záznamy jako další pole (tedy $novePole[$pole["vyjadreni"]][] = $pole["uzivatel"]) , tak můžeš výpis položek elegantně spojit pomocí implode .
|
||
Keeehi Profil |
#3 · Zasláno: 5. 3. 2012, 15:13:41
Mělo by stačit to seřadit podle toho sloupce vyjadreni
ORDER BY vyjadreni, termin ASC |
||
Taps Profil |
#4 · Zasláno: 5. 3. 2012, 15:29:54
Keeehi:
díky, problém vyřešěen. |
||