| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Hrouzek Profil * |
#1 · Zasláno: 21. 10. 2005, 11:13:18
Ahojte všeci,
potřebuji poradit proč se mi nechce uploadovat obrázek na server, ale na mém počítači, localhostu mi vše jde bez problému. Script je následující: <TR> <TD class="text1">Vložit fotku:</TD> <TD class="text2"><input class="vloz" type="file" name="jmeno_souboru1" size="50"></TD></TR> // vložím fotku <TR> <TD class="text1">Název malé fotky:</TD> <TD class="text2"><INPUT class="vloz" NAME="Foto1a" size="50" value="foto\"></TD></TR> // cestu zapíši do databáze <?php if (is_uploaded_file($_FILES["jmeno_souboru1"]["tmp_name"])): $name = $_FILES["jmeno_souboru1"]["name"]; copy($_FILES["jmeno_souboru1"]["tmp_name"], "./foto/$name"); endif; ?> // fotku nahrávám na server přes tento script Cesta k fotce se zapíše do databáze, ale fotka se mi už nehahraje a vypíše se mi hláška: Warning: copy(): open_basedir restriction in effect. File(/var/tmp/phpJwTOqY) is not within the allowed path(s): (/usr/httpuser/ddsmp) in /mnt1/httpuser/ddsmp/www/byty/vlozeni.php on line 55 řádek 55 je ten co je vyznačen tučně (viz. výše). Zajímavé je to že mě to fungovalo bez problému, fotka se nahrála na server, ale teď už to nejde. Nevím si s tím rady. Je možné že chyba je na stráně poskytovatele kde jsou web stránky uloženy? Jestli někdo víte kde je chyba tak poraďte. Předem děkuji. |
||
| Hugo Profil |
#2 · Zasláno: 21. 10. 2005, 11:25:32
Hrouzek
Pouzij move_uploaded_file(), pak by to melo jet. |
||
| igamenir Profil |
#3 · Zasláno: 21. 10. 2005, 11:32:22
Máš povolený zápis do té složky foto? (Nové složky to většinou nemají)
Jestli ne, tak to musíš povolit nebo přistupovat přes ftp se jménem a heslem. |
||
| Hrouzek Profil * |
#4 · Zasláno: 21. 10. 2005, 12:05:05
Buď jsem tak pitomej, ale příkaz move_uploaded_file() mi taky nejde píšemi to
Warning: Wrong parameter count for move_uploaded_file() in /mnt1/httpuser/ddsmp/www/byty/vlozeni.php on line 53 zápis do složky foto mám povolený měl jsem tam nastaveny atributy 755 i 777, ale nic nepomohlo. Se složkou foto jsem nic nedělal a předtím mě to fungovalo bezproblému a teď to nejde. Já už prostě nevím kde je chyba. Pokuď někoho něco napadne dejte vědět, jsem vděčný za jakoukoliv radu. |
||
| Hugo Profil |
#5 · Zasláno: 21. 10. 2005, 12:23:35
Jaké dáváš do té funkce parametry? První musí být jméno souboru a druhý cesta k adresáři, kam se má ten soubor přesunout.
|
||
| paulos e. Profil * |
#6 · Zasláno: 21. 10. 2005, 13:48:54
Já používám tenhle script a funguje vždycky
<form method="post" enctype="multipart/form-data"> |
||
| Hugo Profil |
#7 · Zasláno: 21. 10. 2005, 14:17:29
paulos e.
Ale pokud bude na serveru spuštěný safe_mode, tak to fungovat nebude. Místo copy() je vhodné používat move_uploaded_file() |
||
|
Časová prodleva: 13 dní
|
|||
| Adam F. Profil * |
#8 · Zasláno: 3. 11. 2005, 20:19:30
a ako spravim, aby sa dalo uploadovat iba subor .mid ZIADEN INY NIE, a aby bol v zlozke /up/tu... ???
|
||
| miki Profil * |
#9 · Zasláno: 4. 11. 2005, 17:53:31
mam kod, je v subore up.php i nacita, ale ked dam uploadnut tak mi to neupladuje ani do zlozky, a ani na server co tam mam zle? pls poradte :(
<? if ($akce==upload) { $datum = Date("j.n.Y"); $cas = Date("H:i:s"); $warsize=500000; //doporucena velkost suboru $maxsize=1000000; //maximalna velkost suboru $ms=$maxsize/1000; $ws=$warsize/1000; $ok=1; //pomocna premenna $adresar="/up/"; //adresar pre ukladanie souborou $email="daco@daco"; //email, na ktory budu zasielane informacie if($soubor) { $s=$adresar.$soubor_name; if($soubor_size>$maxsize) { printf("CHYBA: Subor <strong>$soubor_name</strong> m vecsiu velkost nez stanovena maximálna velkost suboru, ktora je $ms kB."); $ok=0; } else if($soubor_size>$warsize) printf("UPOZORNĚNÍ: Subor <strong>$soubor_name</strong> ma vecsiu nez doporucenu velikost. Doporucena velkost je $ws kB."); clearstatcache(); if($ok&&file_exists($s)) { printf("CHYBA: Subor <strong>$soubor_name</strong> uz existuje, preto nemohol byt znovu ulozeny."); $ok=0; } if ($ok) { if(!(copy($soubor,$s))) printf("CHYBA: Subor <strong>$soubor_name</strong> nemohol byt zkopirovany. Kontaktujte spravcu."); else { chmod($s,0644); printf("Soubor <strong>$soubor_name</strong> bol uspesne ulozeny."); } } } $text.="Na server bol nahraty soubor ".$soubor_name."."; mail($email,"Upload",$text,"From: ".$email); } ?> <FORM ACTION="up.php" METHOD="post" ENCTYPE="multipart/form-data"> <INPUT TYPE="file" NAME="soubor" SIZE="30"> <INPUT TYPE="submit" NAME="akce" VALUE="Přidat soubor"> </FORM> |
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0