Autor Zpráva
Domek
Profil
Zdravim.
Napsal jsem si PHP skript pro nahrávání obrzku na server a po přesunutí do vnořené složky a patříčném přejmenování relativních cest ke složce, kam se soubor ukládá neustále hlásí chyby.

Předpokládám, že se jesná o banální chybu, ale stále na ni nemoho přijít.

Adresářová struktura:
-img //složka, kam se ukládají obrázky
   -original
-rsc // zde se nacházejí skripty atd.
   -upload.html //formulář
   -upload.php // nahrávací skript

soubur upload.php, který hlásí chybu na následujícím řádku:
$addr = "../img/original/" ;
      $adresar = opendir($addr);

předem děkuji za radu
DJ Miky
Profil
Není upload.php includovaný v nějakém jiném skriptu, např. index.php? Pak by totiž bylo nutné zadat cestu relativně vzhledem k index.php. Případně, aby to bylo nezávislé na includování, je možné použít adresář s aktuálně vykonávaným skriptem (tedy upload.php):
$addr = dirname(__FILE__) . '/../img/original/';

Případně pomůže celé znění chybové hlášky.
Domek
Profil
jo, na upload.php se odkazuje ve formuláři upload.html:
<form action="upload.php" method="POST" enctype="multipart/form-data">

Ty se ale oba nacházejí ve stejném adresáři, takže to by se ovlivńovat asi nemělo..?

Zkoušel jsem odkaz zapisovat všemi možnými způsoby jako:
../img/original
./../img/original
atd., ale vždy to vypisuje stejnou chybu:
Warning: opendir(img/original/,img/original/) [function.opendir]: Systém nemůže nalézt uvedenou cestu. (code: 3) in D:\xampp\htdocs\crystal\rsc\upload.php
Domek
Profil
Tak už jsem to vyřešil sám.
Je to ostuda...
Ukládal jsem soubor do původní složky. :P

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: