Autor Zpráva
Jardaklon
Profil *
Hezký den,
kód mi bohužel nevypisuje z databázové tabulky první řádek, další řádky už jsou ok, ale první se zkrátka nevypíše.
Nevíte co stím?

Děkuji


 $dot = ("SELECT * FROM kniha, kniha_kategorie WHERE kniha.id_oblast = kniha_kategorie.oblast_id AND id_oblast='$oblast' ORDER BY autor ASC");        //oblast select pole
 $result = mysql_query($dot) or die(mysql_error());
 $row=mysql_fetch_array($result);

   echo "<center><h2>". $row['oblast_nazev'] ."</h2></center>";

 
 while ($row=mysql_fetch_array($result)): 
   
/////výpis řádků pomocí echa/////////

  endwhile;
Tori
Profil
Na ř. 3 načtete první řádek dat, takže v cyklu se načte až druhý a další řádky dat. Můžete např.:
1. místo while použít do-while
2. mysql_data_seek
3. před cyklem definovat proměnnou (např. $prvniRadek = true). Uvnitř cyklu vypsat nadpis, jen pokud tato proměnná je true a potom změnit její hodnotu.
Použila bych první možnost.
Jardaklon
Profil *
Děkuji moc, vyřešeno bodem 1 :o)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0