Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
gerix Profil |
#1 · Zasláno: 10. 3. 2012, 21:02:59
Zdravím,
v databázi mám asi 1500 záznamů a chtěl bych zjistit jestli mám u každého záznamu vyplněnou položku "cena". Zkusil jsem tedy napsat script na zjistění. <?php $pocitadlo = 0; $spojeni=mysql_connect($MySQL_server,$MySQL_user,$MySQL_user_password); $spojenidb=mysql_select_db($MySQL_db); $dotaz="SELECT * FROM ps_product WHERE cena"; $vysledek = MySQL_Query($dotaz); while ($zaznam = MySQL_Fetch_Array($vysledek)){ $cena = $zaznam["cena"]; If(empty($cena)){ $pocitadlo++; } } echo $pocitadlo; ?> Bohužel mi to napíše "0" . V případě že chci zjistit kolik položek je vyplněných změním tento řádek If(empty($cena)){ $pocitadlo++; } na If(!empty($cena)){ $pocitadlo++; } tak mi to vypíše.
Mě ale zajímá kolik jich vyplněných není. Jakým způsobem to můžu zjistit? Díky za rady |
||
Taps Profil |
gerix:
<? $dotaz="SELECT count(*) as pocet FROM ps_product WHERE cena IS NULL"; $vysledek = MySQL_Query($dotaz); $zaznam = MySQL_Fetch_Array($vysledek) or die (mysql_error()); echo $zaznam["pocet"]; ?> |
||
gerix Profil |
#3 · Zasláno: 10. 3. 2012, 21:18:14
Omlouvám se za špatnou kategorii.
Díky za odpověď bohužel mi to ale stále píše 0 přitom mám vyplněných položek tak polovinu |
||
Someone Profil |
#4 · Zasláno: 10. 3. 2012, 21:22:34
Je opravdu null? není to jen prázdné nenulové pole? Nejsem si jistý jestli je to totéž, co toto:
$dotaz="SELECT count(*) as pocet FROM ps_product WHERE cena=''";
|
||
gerix Profil |
#5 · Zasláno: 10. 3. 2012, 21:26:29
Je to prázdné pole. Není v něm vyplněno nic. Druhá varianta funguje:) Díky moc
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0