Autor Zpráva
hugo123
Profil *
Ahojte,

prosim vas potrebujem poradit. Potrebujem stiahnut obrazok na domene www.domena.sk/obrazok.jpg,
niekde k sebe na lokalny disk. Prosim vas viete mi poradit ako to mozem dokazat?

Idealne by bolo ak by som mohol nejakym skriptom potom stiahnut aj 100 obrazkov naraz,
teda aby to php zvladlo.

Dakujem velmi pekne.
Radek Cvek
Profil
Na to existuje knihovna curl
<?php
  function save_image($img,$fullpath){
    $ch = curl_init ($img);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_BINARYTRANSFER,1);
    $rawdata=curl_exec($ch);
    curl_close ($ch);
    if(file_exists($fullpath)){
        unlink($fullpath);
    }
    $fp = fopen($fullpath,'x');
    fwrite($fp, $rawdata);
    fclose($fp);
}
save_image('http://www.domena.sk/obrazok.jpg','uploads/a.jpg');
?>
hugo123
Profil *
Radek Cvek:
Dakujem velmi pekne, si borec.

Este mam jednu prosbu, ked dam tu funkciu do for cyklu, tak by som chcel aby sa sucasne stahovala len jedna fotka, teda aby nestahovalo naraz 100 fotiek, da sa to nejako osetrit?
Radek Cvek
Profil
Radek Cvek:
Pokud vytvořím php skript s cyklem for a jednou ho spustím, tak se vždycky spustí funkce, až potom, co předchozí doběhla. Nikdy nebudou běžet 2 zároveň.
Pokud bych chtěl stahovat 100 fotek zároveň musel bych ten skript 100krát spustit.
hugo123
Profil *
Radek Cvek:
Dik a je to dobre spustat ten skript cez prehliadac?
Nie je to lepsie robit nejako rozumnejsie?
Radek Cvek
Profil
To nevím...


...teoreticky by šlo mít v databázi url, které chci stahovat a cronem spouštět (třeba každou minutu) skript, který by 1. stáhnul obrázek a 2. smazal url z databáze
hugo123
Profil *
Radek Cvek:
...teoreticky by šlo mít v databázi url, které chci stahovat a cronem spouštět (třeba každou minutu) skript, který by 1. stáhnul obrázek a 2. smazal url z databáze
preco cronom je to efektivnejsie?
Keeehi
Profil
Radek Cvek:
curl je v tomto případě docela kanón na vrabce.

Toto dělá úplně to samé.
file_put_contents("download/obrazok.jpg","http://www.example.com/obrazok.jpg");

hugo123:
Dik a je to dobre spustat ten skript cez prehliadac?
Záleží na tom, k čemu to potřebuješ.
ahoj
Profil *
hugo123:
Dik a je to dobre spustat ten skript cez prehliadac?
Nie je to lepsie robit nejako rozumnejsie?

preco cronom je to efektivnejsie?

Každé z těch dvou řešení se hodí pro něco jiného. Popiš, k čemu to chceš. A když se zamyslíš, nejspíš sám uděláš závěr, jestli chceš stahování aktivovat v návaznosti na vygenerování stránky nebo automaticky cronem.
hugo123
Profil *
Keeehi:
Záleží na tom, k čemu to potřebuješ.
Potrebujem to na vyparsovanie fotografii z jedneho webu.

Tak? ;-)))
Keeehi
Profil
hugo123:
Parsování html a stáhnutí fotky je něco docela jiného, ale o to tu teď nejde. Mně šlo spíše o to, zda je to jednorázová akce, nebo to sice budeš opakovat, ale jen někdy a sám, nebo se to bude opakovat pravidelně, nebo to bude stahovat více lidí atp.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: