Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Thewest Profil |
Ahoj,
mám web http://zs-2.xf.cz/upload/na který mohou uživatelé co se tam podívají nahrávat soubory.Začínám s PHP, takže toho moc o PHP nevím Nejde nějak udělat, aby když nahrávaj svůj soubor aby tam zadali svůj mail,soubor a nějaký popis třeba jak obrázek vypadá(kdyby ho někdo přemezal, tak ji napíšu)a aby mě se jeho mail i jméno souboru se uložilo třeba do txt nějak taghle: "DSC021.jpg jmeno@domena.com popis" nebo i nějak jinak. Jenom abych věděl kdo nahrál jaký soubor a jaký má mail atd. Předem díky za odpovědi |
||
Someone Profil |
Generuj obrázkům unikátní ID a podle toho je pojmenuj, je nesmysl ponechávat původní názvy. Cituji ze stránek: Nahrávejte prosím soubory do 1MB - 1,5MB. Pokud nahrajete větší soubor, může být smazán, ale nemusí, pokud bude volno místa a nebude mít velikou kapacitu. Jestli chceš mít nějaký limit, tak ho nastav v PHP, tímto se nikdo (dle mého názoru) řídit nebude.
|
||
Thewest Profil |
#3 · Zasláno: 14. 3. 2012, 17:05:19
díky, ale neznáš nějaký PHP script, který dovolí nahrát pouze do 1MB ?
|
||
Someone Profil |
#4 · Zasláno: 14. 3. 2012, 17:09:01
Dá se to napsat všelijakými způsoby, stačí k tomu jednoduchá podmínka IF, tady ti nikdo scripty psát nebude, od toho jsou tu Práce a Zakázky, tímto způsobem se tvorbu stránek nikdy nenaučíš (kopírováním a vkládáním scriptů.) Pokud o to ani nemáš zájem, tak odkazuji na již zmíněné práce a zakázky. V opačném případě si vyzkoušej obyčejný upload, najdi si něco o $_FILES, najdi si něco o podmínkách a najdi si něco celkově o základech PHP.
|
||
Thewest Profil |
#5 · Zasláno: 14. 3. 2012, 17:10:22
Díky za odpovědi
|
||
martin1312 Profil |
#6 · Zasláno: 14. 3. 2012, 17:10:37
mozes to kontrolovat napriklad takto
if($_FILES["file"]["size"] > 1048576) { echo "Obrazok je vacsi ako 1MB"; } |
||
Thewest Profil |
#7 · Zasláno: 14. 3. 2012, 17:17:03
Můžu se jenom zeptat, co znamená to číslo 1048576 ?
To jsou bajty? |
||
martin1312 Profil |
#8 · Zasláno: 14. 3. 2012, 17:23:40
ano
|
||
Thewest Profil |
#9 · Zasláno: 14. 3. 2012, 17:26:15 · Upravil/a: Thewest
moc díky
Hodně jste mi poradily.Teť už vím co potřebuji. Ale je tu ještě jedna věc. Nejde nějak udělat, aby když nahrávaj svůj soubor aby tam zadali svůj mail,soubor a nějaký popis třeba jak obrázek vypadá(kdyby ho někdo přemezal, tak ji napíšu)a aby mě se jeho mail i jméno souboru se uložilo třeba do txt nějak taghle: "DSC021.jpg jmeno@domena.com popis" nebo i nějak jinak. Jenom abych věděl kdo nahrál jaký soubor a jaký má mail atd. Someone: „Generuj obrázkům unikátní ID a podle toho je pojmenuj, je nesmysl ponechávat původní názvy.“ Když generuju ID, tak uživatelé nebudou vědět jaký maj ID a do adresy budou chtít zadávat jméno svého obrázku.(Leda že by se ID generovalo automaticky) Pokud se id negeneruje samo, pomůže mi někdo jak vytvořit to co píšu nahoře? ↑ |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0