Autor Zpráva
heroine
Profil *
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit s odesláním dotazu do db v určitý čas, který je zapsaný v db a to nezávisle na kliknutí na jinou stránku, ale automaticky, bude-li se rovnat aktuální čas s časem v db. Jde toto vyřešit jinak než přes cron? Díky moc
tbx
Profil *
Možná trigger v databazi :) ale to si nejsem jist protože jsem s triggery ještě nedělal :)
heroine
Profil *
zkusím po tím zapátrat, zatím díky ;)
Tori
Profil
heroine:
Pokud to má být v přesný čas a nezávisle na tom, jestli v tu chvíli na webu je nějaký návštěvník, tak to jinak než cronem (buď přímo na serveru nebo jako webová služba) asi nepůjde. Kdyby to stačilo tak, že nastavím čas na 17h a spustí to první návštěvník, co přijde po 17:00:00, tak bych zkusila postup:
1. DELETE FROM tabulka WHERE casSpusteni < NOW() LIMIT 1
2. ověřit, jestli se řádek smazal a pokud ano, spustit akci.

edit: možná se hodí: Úlohy v PHP
heroine
Profil *
j přesně tak, bez návštěvníka s návštěvníkem bych se s tím popral ;) např.: v db bude čas 15:30:21, takže až aktuální čas dojde to tohodle času, tak by se třeba změnil nebo smazal nějaký záznam v db.
heroine
Profil *
nějaký další návrh by někdo neměl? :)
Alphard
Profil
heroine:
V odkázaném článku je vše řečeno.

Není problém (teda kromě zatížení serveru) volat cron v krátkých intervalech a pokaždé se ptát databáze, jestli nastal vhodný čas něco udělat.
heroine
Profil *
dobře, skvělý, díky moc všem ;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: