Autor Zpráva
qweewq
Profil *
Ahoj,
Mohl bych prosím Vás někoho kdo si umí poradit s mím problémem požádat o radu:
Cíl kódu vypsaného níže je aby ze složky kde jsou originální obrázky tak i náhledy obrázků byli vypsány obrázky jen s končícími znaky "_mini". Dělám to přes funkci substr ().
Samozřejmě mi to hodilo Fatal error: Can't use function return value in write context in C:\xampp\htdocs\priklad1\macro.php on line 5
Myslím že mám něco špatně v kodu značeném tučně, ale už si s tím nevím rady...
            <?php
                  $slozka = opendir("images/fotografie/macro"); //otevření složky
                  while($obrazek = readdir($slozka))
                  {
                  if($obrazek != "." && $obrazek != ".." && substr($obrazek, -5, 1 )= "_mini") // odstranění vyrtuálních objektů a výběr miniatur
                  {
                  echo "<div id=\"scroller\"><div class=\"content\"><a href=\"images/fotografie/macro/""\" rel=\"lightbox[macro]\"><img                           src=\"images/fotografie/macro/".$obrazek."\" ></a></div></div>";
                  }
                  }
                ?>


Díky moc za případné rady :)
Tori
Profil
Má být ==
Koukněte na funkci glob.
qweewq
Profil *
Tori:
jj díky a ta funkce je taky super :) ale po opravě by to podle mě už mělo chodit, ale není tomu tak. Ve složce macro mám obrázky macro01 až 04.jpg a obrázky macro01_mini.jpg až macro04_mini.jpg Podle mě by to mělo právě vypsat všechny obrázky jejichž jména končí na znaky "_mini" , bohužel to ale žádné obrázky nevykreslí. Nehodí to ani žádnou chybu, prostě se jen načte stránka bez vykreslených obrázků. Máte někdo ještě nějakou radu.. :)
nightfish_
Profil *
qweewq:
Nehodí to ani žádnou chybu, prostě se jen načte stránka bez vykreslených obrázků.
Protože ta podmínka je špatně. Správně to má být:
substr($obrazek, -5, 5) == "_mini"
qweewq
Profil *
to uz jsem taky zkoušel ale pořád stejný výsledek, kód teda vypada takto:

<?php
                  $slozka = opendir("images/fotografie/macro"); //otevření složky
                  while($obrazek = readdir($slozka))
                  {
                  if($obrazek != "." && $obrazek != ".." && substr($obrazek, -5, 5 ) == "_mini") // odstranění vyrtuálních objektů a výběr miniatur
                  {
                  echo "<div id=\"scroller\"><div class=\"content\"><a href=\"images/fotografie/macro/""\" rel=\"lightbox[macro]\"><img                   src=\"images/fotografie/macro/".$obrazek."\" ></a></div></div>";
                  }
                  }
                ?>


pz: Ještě mě napadlo jestli náhodou nebere ta funkce název souboru i s příponou (.jpg) ?
qweewq
Profil *
SUPER !!! tak už vyřešeno jméno souboru bylo i s příponou (.jpg) takže stačilo upravit takto: substr($obrazek, -9, 9) == "_mini.jpg"
Jinak díky Torimu a nightfish_ za pomoc...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: