Autor Zpráva
Lobo
Profil *
1. nefunguje mi javascript
2. prikaz if (empty($_POST)) vratí vzdy true, neodesíla se to tam (i kdyz jsem zmenil action na action=\"prihlaska.php\" coz je nazev souboru, ale v indexu ho mam pres switch)

<script type="text/javascript">
 <!- 
  function NapEmail()  {  document.OZNAM.TXA.value = "Email ve tvaru XXXX@XXXXX.XXX"   }
 function NapNic()   {  document.OZNAM.TXA.value = ""   }
-></script>

<?php
function vypisForm($nick,$vek,$email,$necoovas) {
    echo "
    <form id=\"prihlaska\" method=\"post\" action=\"index.php?id=8\" enctype=\"text/plain\">
        <p> Nick </p>
        <p><input style=\"width:100px\" name=nick type=text value=\"".$_POST["nick"]."\"></p><div style=\"color:red\">*</div>
        <br>
        <p> Jméno </p>
        <p><input style=\"width:100px\" name=jmeno type=text value=\"".$_POST["jmeno"]."\"></p><div style=\"color:red\">*</div>
        <br>
        <p> Věk </p>
        <p><input style=\"width:30px\" name=vek type=text value=\"".$_POST["vek"]."\"></p><div style=\"color:red\">*</div>
        <br>
        <p> Email: </p>
        <p><input type=text onMouseOver=\"NapEmail()\" onMouseOut=\"NapNic()\" style=\"width:100px\" name=email id=email value=\"".$_POST["email"]."\"></p><div style=\"color:red\">*</div>
        <br>
        <p> Pohlaví </p>
        <p><select name=pohlavi>*
               <option value=Žena>Žena</option>
               <option selected value=Muž>Muž</option>
              </select>
        </p>
        <p> Co chcete u nás hrát? </p>
        <p>
        <input id=bo name=checkbox1 type=checkbox value=\"Call of Duty: Black Ops\"> Call of Duty: Black Ops
         <br>
        <input id=cod name=checkbox2 type=checkbox value=\"Call of Duty: Modern Warfare 1-3\">   Call of Duty: Modern Warfare 1-3
        <br>
        <input id=dota name=checkbox3 type=checkbox value=\"DotA 1 & 2\">      DotA 1 & 2
        <br>
        <input id=sc name=checkbox4 type=checkbox value=\"Starcraft 2\">  Starcraft 2
        </p>
        <p>Něco o vás:</p>
        <textarea id=necoovas name=necoovas>".$_POST["necoovas"]."</textarea> 
        <br>
        <input type=checkbox  value=\"Souhlasím s pravidly klanu\" name=pravidla> Souhlasím s pravidly klanu

        <p><input type=submit name=odeslat value=Odeslat></p>  
        <br>                                  
   </form>
    <br><br>
<form id=\"OZNAM\" name=\"OZNAM\">
       <p><textarea id=\"TXA\" name=\"TXA\" style=\"height: 120px;width: 300px;color: black;\">   </textarea></p>
</form>   
";
}
                         
if (empty($_POST)) 
    vypisForm("","","","");
/*
    V tuto chvíli je uživatel na stránce poprvé. Vypíšeme formulář.
    Protože uživatel ještě nic nenapsal, bude formulář prázdný.
*/
else {
    //uživatel odeslal data, zde následují kontroly
    if ($_POST["nick"]=="" || ereg("^ +$",$_POST["nick"])) {
        echo "Zadejte prosím svůj nick.";
        vypisForm($_POST["nick"],$_POST["jmeno"],$_POST["vek"],$_POST["email"],$_POST["necoovas"]);
    }
    /*
        První podmínka na kontrolu jména. Jsou zde použity regulární výrazy, které jsme
        zatím v našem seriálu neměli. Znamená to: pokud je jméno uplně prázdné nebo pokud
        obsauje POUZE libovolný počet mezer, vypiš varovnou hlášku. Zároveň se zpátky
        zobrazí formulář, který bude obsahovat veškerá data, která už uživatel napsal.
    */
    elseif ($_POST["jmeno"]=="" || ereg("^ +$",$_POST["jmeno"]))  {
        echo "Zadejte prosím své jméno.";
        vypisForm($_POST["nick"],$_POST["jmeno"],$_POST["vek"],$_POST["email"],$_POST["necoovas"]);
    }
    /*
        Druhá podmínka na kontrolu předmětu. Funguje uplně stejně, jako ta předchozí.
    */
    elseif ($_POST["vek"]=="" || ereg("^ +$",$_POST["vek"])) {
        echo "Zadejte prosím svůj věk.";
        vypisForm($_POST["nick"],$_POST["jmeno"],$_POST["vek"],$_POST["email"],$_POST["necoovas"]);
    }
    
    elseif ($_POST["email"]=="" || ereg("^ +$",$_POST["email"]) || strlen($_POST["email"]) > 500) {
        echo "Zadejte prosím svůj email.";
        vypisForm($_POST["nick"],$_POST["jmeno"],$_POST["vek"],$_POST["email"],$_POST["necoovas"]);
    }
     /*
        Podmínka na kontrolu textu. Funguje uplně stejně, jako ty předchozí, akorát
        navíc také kontroluje délku vzkazu.
    */
    
    else { //nyní následuje samotné odesílání mailu  
    $text_zpravy = "
    Nick:
    ".$_POST["nick"]."
                         
    Jmeno:
    ".$_POST["jmeno"]."
                         
    Vek:
    ".$_POST["vek"]."
    
    Email:
    ".$_POST["email"]."
    
    Pohlavi:
    ".$_POST["pohlavi"]."
    
    Hra:
    ".$_POST["checkbox1"]."
    ".$_POST["checkbox2"]."
    ".$_POST["checkbox3"]."
    ".$_POST["checkbox4"]."
    
    Poznamka:
    ".$_POST["necoovas"]."
    ";
        Mail ("L.blesk@seznam.cz","Prihlaska",$text_zpravy);
              echo "E-mail byl úspěšně odeslán.";
        }
    }
    
    
?>
Someone
Profil
Co zkusit použít uvozovky..

Lobo:
<p><input type="submit" name="odeslat" value="Odeslat"></p>
Lobo
Profil *
Mnoo pokud se nepletu, tak tam bejt nemusej. Zobrazuje se vsechno normalne a tlacitka taky fungujou, tak jak maj, takze tam by problem bejt nemel.
Davex
Profil
Lobo:
Proč používáš u formuláře enctype=\"text/plain\"?
Lobo
Profil *
mno to uz jsem tam hodil hodne davno tak presne nevim, ale vim ze to nekde radili pri posilani posty pomoci formularu


jo aha uz vim to jsem tam mel jeste z dob kdy jsem mel v action mailto: takze to tam je k nicemu jestli se nepletu


davex : tak dik :D smazal jsem to a funguje to to vypada :-p


uplne krasne vsechno funguje !! tak dlouho to resim a pritom takova kravina ..:D jeste kdyby mi nekdo rekl proc mi nefunguje ten javascript :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0