Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
DasQweras Profil * |
#1 · Zasláno: 29. 3. 2012, 23:04:16
Zdravím, rád bych se zeptal, jestli jde nějak poznat hostname uživatele.. Zapisuje se mi jeho ip, když odešle formulář na mail.. tak v něm je i jeho ip.. ale hostname ne.
Jde mi o to, abych kdyby případně formulář zaspamoval, jelikož tam žádná ochrana není.. tak abych mu mohl zablokovat přístup na celý stránky.. To bych se chtěl zeptat taky.. existuje nějaký script, kde bych do txt souboru např. zapisoval ip a těm byl zakázan přístup? |
||
Majkl578 Profil |
#2 · Zasláno: 29. 3. 2012, 23:44:56
Zjištění hostname: gethostbyaddr
|
||
DasQweras Profil * |
#3 · Zasláno: 30. 3. 2012, 02:10:11
Děkuji a zablokování na hostname jde též? Přes script kam bych zadal jeho hostname a on neměl možnost jít na stránky?
|
||
jenikkozak Profil |
#4 · Zasláno: 30. 3. 2012, 07:40:19
DasQweras:
„Děkuji a zablokování na hostname jde též? Přes script kam bych zadal jeho hostname a on neměl možnost jít na stránky?“ Když už nějaký údaj máš, můžeš ho přece porovnávat. Třeba takto: <?php $hostname = gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']); if($hostname=="hostname_zleho_spammera"){die(header ("Status: 403 Forbbiden"));/*Nebo cokoliv, co chceš spammerovi sdělit.*/} ?> |
||
DasQweras Profil * |
#5 · Zasláno: 30. 3. 2012, 21:26:06
Děkuji mockrát..
Ještě bych se zeptal.. Na zjištění ip tu mám tohle $Ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; //IP adresa a potom se mi odešle na mail jeho ip přes IP Odesílatele: $Ip Ale jak tohle použít i pro hostname? |
||
jenikkozak Profil |
#6 · Zasláno: 31. 3. 2012, 06:59:22
DasQweras:
„Ale jak tohle použít i pro hostname?“ Tady bohužel není co dodat. Možná by se stačilo na zlomek sekundy zamyslet, jestli se obě proměnné neposílají úplně stejným způsobem. Zkus se podívat do nějaké literatury na základy základů těch nejjednodušších věcí v PHP. |
||
DasQweras Profil * |
#7 · Zasláno: 31. 3. 2012, 18:00:05
No já vím, to mě právě na tom plete nejvíc.. Jenže jediný co to odešle je ip adresa.. hostname ne.. a pokud bych to udělal
$Hostname = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; //Hostname Hostname Odesílatele: $Hostname Tak to je velká ptákovina.. nevím co dát místo $_SERVER['REMOTE_ADDR']; aby to zapsalo to hostname :/ |
||
Pop Profil * |
#8 · Zasláno: 31. 3. 2012, 18:08:49
Hostname už je vyřešená výše, nemýlím se?
$hostname = gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']); |
||
DasQweras Profil * |
#9 · Zasláno: 31. 3. 2012, 20:10:03
Pop:
Mockrát ti děkuji :) Jsem blbej :/ už to funguje :) |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0