Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Prosim o pomoc Profil * |
#1 · Zasláno: 31. 3. 2012, 19:19:12
Dobrý den,
mám vytvořenou databázi D, v ní tabulku T. V tabulce mám sloupce id(bigint(20), primary), text(text) a datum(datetime). Data z tabulky se snažím získat takto: <? $spojeni = MySQL_Connect("localhost"); $sql="SELECT text, datum FROM T;"; $vysledek = MySQL_DB_Query("D", $sql, $spojeni); while($zaznam = MySQL_Fetch_Array($vysledek)): echo $zaznam[text]."<br>"; echo $zaznam[datum]."<br>"; endwhile; ?> Háže mi to 2 chyby na 4. řádku: - Deprecated: Function mysql_db_query() is deprecated in ... on line 4 - Deprecated: mysql_db_query() [function.mysql-db-query]: This function is deprecated; use mysql_query() instead in ... on line 4 a jednu chybu na řádku 5.: - Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in ... on line 5 Je schopen mi někdo poradit? |
||
panther Profil |
#2 · Zasláno: 31. 3. 2012, 19:27:01
Prosim o pomoc:
„This function is deprecated; use mysql_query()“ na tomto nechápeš co? mysql_query „Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in“ máš chybu v dotaze, mysql_error. |
||
#3 · Zasláno: 31. 3. 2012, 19:37:55
panther:
> „Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in“ > máš chybu v dotaze, mysql_error. můžeš prosím specifikovat kde? |
||
Someone Profil |
#4 · Zasláno: 31. 3. 2012, 19:42:08
Prosim o pomoc:
„$sql="SELECT text, datum FROM T;";“ |
||
#5 · Zasláno: 31. 3. 2012, 19:59:32
Popřípadě, byl by někdo ochoten a naprogramoval by mi to? Byl bych moc vděčný. Docela na to chvátám a teď nemám čas to řešit.
|
||
Lamicz Profil |
#6 · Zasláno: 31. 3. 2012, 20:00:57 · Upravil/a: Lamicz
Prosim o pomoc:
text je keyword, je potreba escapovat: SELECT `text`,datum FROM T Prosim o pomoc: Od toho tu jsou Práce a zakázky |
||
#7 · Zasláno: 31. 3. 2012, 21:17:14
Ani když jsem dal do apostrofů, uvozovek, dvojitejch uvozovek či čárek text, datum i text a datum, tak to stejně nefunguje
|
||
#8 · Zasláno: 1. 4. 2012, 11:52:51
Podle tohoto návodu jsem to upravil na:
$spojeni = mysql_connect("localhost", "root@localhost"); mysql_select_db('D', $spojeni); $vysledek = mysql_query("SELECT * FROM T", $spojeni); while ($zaznam = mysql_fetch_array($vysledek)): echo $zaznam["text"]; echo "<br> "; echo $zaznam["datum"]; echo "<br>"; endwhile; Bohužel mi to pořád háže chybu na 4. řádku: Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in ... on line 4 |
||
Someone Profil |
#9 · Zasláno: 1. 4. 2012, 12:09:08
Jednoduchý příklad:
mysql_connect("localhost","root","") or Die("nepodařilo se připojit"); mysql_select_db("databaze") or Die("Nepodařilo se vybrat databázi"); $sql = mysql_query("SELECT * FROM tabulka"); while ($vysledek = mysql_Fetch_Assoc($sql)) { echo $vysledek['text']."<br />"; echo $vysledek['datum']; } |
||
#10 · Zasláno: 1. 4. 2012, 12:12:54
Děkuji ti mockrát ;)
|
||
#11 · Zasláno: 1. 4. 2012, 14:21:28
Tak se objevil další problém. V HTML mám nastaveno kódování
utf-8 , v tabulce utf8_czech_ci . Problém nastává při zobrazení v prohlížeči (rozbije se diakritika a vypadá to nějak takto uprost?ed v�pisu ). U scriptu, který má posílat mail se nechá nastavit kódování zpráv, tak aby to vše bylo OK. Lze to nastavit i nějak tady? Zkoušel jsem měnit kódování jak tabulky, tak i v HTML, ale nic nevedlo k kýženému výsledku.
|
||
Davex Profil |
#12 · Zasláno: 1. 4. 2012, 18:15:14
Viz první bod v Některé časteji řešené dotazy pro MySQL - FAQ » MySQL a čeština.
|
||
Časová prodleva: 13 let
|
0