Autor Zpráva
Parca
Profil *
Zdravím,
potřebovach bych pomoci s includcovanim setting souboru a head souboru.

index.php

<?php
INCLUDE('setting.php');
INCLUDE('head.php');
?>

setting.php

<?php
INCLUDE('functions.php');
INCLUDE('phpsecureurl.php');

/** USER SETTING **/
$title = "";
$description = "";
$keywords = "";

$menu = array(
'omne' => 'O mně',
'reference' => 'Reference',
'kontakt' => 'Kontakt'
);

/*******************/
define('WIDTH_OF_PAGE',800);     // sirka stranky
define('WIDTH_MENU', 250);         // sirka menu

define('PAGE_PATH','pages/'); 


$page = decodePage();
$title .= ' - '.array_nsearch($menu, $page);
?>

head.php
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html>
<head>
<script src="menu.js" type="text/javascript"></script>
<title><?php echo $title ?></title>
</head>

Kdyz to vlastne tak mam, tak veci z head tagu nemam v headu, ale v body. Nevíte proč?

Díky za reakci
Tori
Profil
Co dělá funkce decodePage? Nezobrazuje rovnou obsah stránky, místo toho, aby ho vracela?
Parca
Profil *
decodePage navraci string:

function decodePage()
{
    $codep = new phpsecureurl() ;
    $codep->decode();
    $link = $codep->decode_url;
        if( isset($link))
        {
        $link = str_replace("p=","", $link);
        $page = $link;
        }
        else
        {
        $page = '';
        }
    return $page;
}
Tori
Profil
Kde a jak se zobrazuje obsah stránky? Nepoužíváte někde ob_start() apod.? V uvedeném kódu nevidím ani chybu, ani odkud se bere obsah stránky.
Parca
Profil *
Vlastne index.php cely vypada takto :

<?php
INCLUDE('setting.php');
INCLUDE('head.php');


INCLUDE('Design.php');

$design = new Design($menu);
$design->setPage($page);
//$design->getHeader($title, $description, $keywords);
$design->getBody();

?>


a funkce getBody je ve tride Design definovana takto :

function getBody()
    {?>
<body>
<table style="width: 100%">
<tbody>
<tr>
<td>
/*** data tabulky ***/
</td> 
</tr>
</tbody>
</table>
</body>
</html><?php
    }


ob_start() nikde nepouzivam, ani nevim co to je :))
Parca
Profil *
Tak už to mám. V kódu chyba nebyla, problém byl někde v souborech, vytvořil jsem soubory normálně přes windows, stejně pojmenoval a nakopíroval kódy a vše funguje.

Zajímavé, vůbec to nechápu proč a jak.

Je možné že jsem to nějak udělal já, když jsem měl ten soubor Design.php otevřen v Notepad++ dal jsem Convert to UTF-8 ??


tak jasne, odpovím si sám :)), odzkoušel jsem to a je to tak :

v programu Notepad++

pokud použiji Encode to UTF-8, tak to dělá takové chyby, ale pokud použiji Encode to UTF-8 without BOM, tak mám diakritiku a bez chyb.

Jinak děkuji všem co aspoň měli snahu

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: