Autor Zpráva
Slower
Profil *
Zdravím, jsem začátečník v php...

chtěl bych se zeptat, zda by šlo udělat toto:

mám tabulku v databazi SQL, ve které jsou:

sloupce jmeno, prijmeni, naklady
data honza novak 100
data tomas velky 0


chtěl bych zobrazit jen ty jmena ktere mají naklady na nule...

slo by to nejak udelat ? podminka if, else ? jinak ?
Someone
Profil
SELECT jmeno FROM tabulka WHERE naklady=0
mimochodec
Profil
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=328
Slower
Profil *
díky, tak jednoduchý to je:)


a kdybych chtěl zobrazit vsechny jmena kteri maji naklady vyssi nez nula ??

ja vim ze treba takhle SELECT jmeno FROM tabulka WHERE naklady= 100

ale co kdyz budou 50

bude tohle fungovat SELECT jmeno FROM tabulka WHERE naklady > 0
Sir Tom
Profil
Slower:
bude tohle fungovat SELECT jmeno FROM tabulka WHERE naklady > 0“?
Bude - vyzkoušej to.
mimochodec
Profil
Slower:
díky, tak jednoduchý to je:)

Tak jednoduchý to není. Ten dotaz musíš z php nějak dostat až k databázi, získat data a zase je pomocí php vypsat. Jsou na to ale standardní konstrukce, které najdeš tady v diskusi nebo na tom linuxsoftu.

WHERE naklady > 0
překvapivě.. ano. A třeba i složitější výrazy: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/select.html
Slower
Profil *
díky za stranku, do budoucnosti se bude hodit:)

jinak je to jednoduchy, ono to funguje jenom jsem to musel hodit to cislo 0 do apostrofů '0', a opravdu to vytiskne to co ma
Someone
Profil
[#7] Slower
Pokud je sloupec typu INT (což by každý slupec obsahující čísla měl být) tak jsou apostrofy nepotřebné.
mimochodec
Profil
Slower:
jenom jsem to musel hodit to cislo 0 do apostrofů '0'

V tom případě bych řekl, že brzo zjistíš, že máš někde chybu. Ověř si, jestli sloupec "naklady" je číslo.
Slower
Profil *
[#8] Someone
aha,tak jsem se na to mrkl a mam tam nastaveno decimal

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: