Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
trol Profil * |
#1 · Zasláno: 7. 4. 2012, 13:34:53 · Upravil/a: trol
Mám problém session mi přestalo tak nák fungovat.
<?php session_start(); echo $_SESSION['username']; //nevypíše se if (session_is_registered('username')) { echo 'je tam'; //ukazuje že tam je tak proč se nevypíše? } else { echo 'neni tam'; } Jenže v jiných částech mi normálně funguje už nevím co stím. todle je samostatný soubor test.php nic jiného se v něm nenachází. |
||
Alphard Profil |
#2 · Zasláno: 7. 4. 2012, 14:05:57
Není to třeba prázdné? Pro tyto výpisy raději třeba var_dump(), jinak session_is_registered() je minulost, nadále nepoužívat.
|
||
ATi Profil |
#3 · Zasláno: 7. 4. 2012, 16:01:44
trol, Pokud to dobře chápu, je to login ale težko říci z tohoto kousku kodu.Nevim co ta session ma delat, zrejme prihlasovat v tom pripade nemuzes po nastartovani session vypisovat hned 'username' ktere neni ulozene v session.Doporucoval bych ti misto session_is_registered osetrit kontrolu prihlaseni svou vlastni promenou napr.
<?php session_start(); //Zde uvedu priklad pro prihlaseni (pomoci GETu ale heslo by melo byt pres POST) if($username == $_GET["username"] && $password == md5($_GET["password"])) { //Overuji udaje uzivatele,ktery se pokousi o login zda jsou OK //Kdyz udaje ok uloz udaje do session $_SESSION["username"] = $_GET["username"];//Uloz jmeno do session $_SESSION["password"] = md5($_GET["password"]);//Uloz heslo do session $_SESSION["user_logged"] = "1"; //Tady je to cim kontrolujes uzivatele 'zda tam je, nebo neni'(misto tveho session_is_registered()) } if($_SESSION["user_logged"] == "1") {//Kdyz jsou udaje ok a session ulozene vypis udaje echo $_SESSION['username']; //Vypíše username přihlášeného bez jakýchkoliv problémů echo "je tam"; } else { echo "není tam"; } ?> Je to 100% funkční a máš zajištěné že když pak kdekoli v souboru budeš potřebovat kontrolovat přihlášení jednoduše začneš session_start(); a kontrolu v souboru provedeš if($_SESSION["user_logged"] == "1") { } |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0