Autor Zpráva
luma64
Profil
Neviem preco sa mi nevykona 2. while, vypisany sql prikaz mi v mysql vrati zaznamy. V php sa nevypise nic. Mozte mi pls pomoct ?
Dakujem.
<?php
$query="Select id, cenaden,skratka from dept where id<26";
$result=mysql_query($query)
    or die(mysql_error());
if ($result) 
{
echo "<table class='myTableText' >";
echo "<tr><th>ID</th><th>Cena</th</tr>";

while($row = mysql_fetch_array( $result ))
{

$import_id=$row['id'];
$cenaden= $row['cenaden'];

//   TU CHCEM ROBIT  S VNORENYM CYKLOM !!!
 
$query2="Select col1,col2 from planovane where skratka = '$skratka';";
echo $query2;
$result2=mysql_query($query2)
        or die(mysql_error());
    if ($result2)     
    {
        while($row2 = mysql_fetch_array( $result2 ))
        {

        echo "<tr>";
        
        echo"<td>"; 
        echo $row2['col1'];
        echo "</td>";
        
        echo"<td>";
        echo $row2['col2'];
        echo "</td>"; 
        
        echo "</tr>";
        }
    }
}

}
?>
panther
Profil
luma64:
$query2="Select col1,col2 from planovane where skratka = '$skratka';";
- vyhoď ten středník
- kde bereš proměnnou $skratka? Navíc, není ošetřená, mysql_real_escape_string
- mysql_error znáš? Vypiš si, jestli nemáš v dotazu chybu
- provádět v cyklu mysql dotazy je sebevražda, vydal ses špatnou cestou.
luma64
Profil
panther:Premennu $skratka poznam este predtym. Ten select $query2 je spravny, ked si ho spustim v mysql ako je napisany aj s premennou zobrazi mi na zavislosti $skratka zaznamy. Ale v php nezobrazi nic.
Ugo
Profil
luma64:
podle mě to bude jen tím středníkem jak píše panther, mysql ovladač neumí pouštět víc příkazů najednou co vim, dej ho pryč a uvidíš, případně si nech zobrazit zda je $result2 opravdu result (resource), což předpokládám že bude když neproběhne smrt s mysql_error() btw. test v PMA není vždy 100%, dělá to některé věci před spuštěním které ty nemáš, např. uvození názvů (mluvím žel z vlastní zkušenosti :D ... to tady není problém)
Tori
Profil
luma64:
Premennu $skratka poznam este predtym
Tzn. před kterým cyklem? Nechybí na řádku 15 $skratka = $row['skratka']; ?
- Není uzavřená HTML tabulka.
- Přečtěte si něco o spojování tabulek (tento a následující články). Mohl byste to pak přepsat na jeden dotaz, zpracovaný jen jedním cyklem.
Šéva
Profil *
Ahoj,dotaz bych udělal asi takto:

$dotaz=mysql_query("Select a.id,a.cenaden,a.skratka,b.col1,b.col2,b.skratka as skratka2 from dept a,planovane b where a.i<26 and a.skratka=b.skratka");
zbytek si už snad umíš dodělat... ale s tou $skratka mi to také neni jasné,takže proto ani tedn dotaz nemusí být správně co se týče té podmínky skratka

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: