Autor Zpráva
qweewq
Profil *
Ahoj,
mám problém který se mi nedaří vyřešit, pomůže mi s ním prosím někdo?
při zpracování formuláře přidávám textový řetězec z formuláře do pole, každá přidaná hodnota má jako index ten samý textový řetězec bez diakritiky. (při každém zavolání scriptu který formulář zpracovává se do pole přidá jedna hodnota se svým indexem) po přidání řetězce pole uložím do sessions... problém který řeším je že když chci vypsat nějakou hodnotu z pole v sessions. Nastane chyba = nedefinovaná hodnota v poli...
//zpracování formuláře

$jmena = array();
$_SESSION["zaznam_jmen"] = $jmena;          

$name_s_diakritikou = ucfirst($_POST["name_kategory"]);
          $name_bez_diakritiky = bez_DK($_POST["name_kategory"]);
          $jmena[$name_bez_diakritiky] = $name_s_diakritikou;

// poté někde jinde potřebuji vypsat nějakou hodnotu z pole podle indexu => V TOM MÁM PROBLÉM
// $nazev = textový řetězec bez diakritiky

echo "<li><a href=\"index.php?gal=$nazev\">".$_SESSION['zaznam_jmen'][$nazev]."</a></li>";

děkuji za všechnu pomoc...
Keeehi
Profil
Problém je řádek 3 a 4. Tímto vždy smažete to, co tam je (pokud v tom poli něco je). Jelikož má jít o inicializaci, tak by to mělo vypadat takto:

if(!isset($_SESSION["zaznam_jmen"])) {
    $_SESSION["zaznam_jmen"] = array();
} 
qweewq
Profil *
teď to sice funguje, ale jen do doby než zavřu prohlížeč, já ty jména potřebuji mít uložena trvale v poli, proto jsem si pole nejdřív dal do proměnné a pak až do sessions...
bohužel si s tím nevím rady můžeš mi ještě poradit? Jinak díky
Keeehi
Profil
qweewq:
Jestli to potřebuješ trvale, tak si to musíš někam uložit. Třeba do databáze.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: