Autor Zpráva
vojtiman
Profil
dobrý den udělal jsem si chat pro své stánky, které budu kupovat, ale chtěl bych do tohoto chatu přidat smajlíky pls help:
<center><a href= "index.php"><img src= "Obrazky\Zahlav.png"></a></center>
<body bgcolor= "black" text= "white">
<center><p>Pokud se budete vydávat za adminy budete zabanováni na vaší ip adresu!!!!</p></center>

<hr />

<center><h1>CHAT</h1>
<p style="text-align: right;"><?php
$action = $_POST['action'];
$jmeno = $_POST['jmeno'];
$mail = $_POST['mail'];
$vzkaz = $_POST['vzkaz'];
$kontrola = $_POST['kontrola'];

function antispam($email, $jmeno){
    $return = "<script type=\"text/javascript\"><!--\ndocument.write('<a href=\"' + 'mailto:' + '";
    for($i=0;$i<strlen($email);$i++){
        $code .= $email{$i}=='@' ? "' + '&#".ord("@")."' + '"
                                   : "&#".ord($email{$i}).";";
    }
    $return .= $code."' + '\">' + '".$jmeno."' + '<\/a>');\n--></script>";
RETURN $return;
}
?>
<form name="form" method="post"
action="CHAT.php">
<table><tr><td>Tvůj herní nick:</td>
<input type="hidden" value="uloz" name="action" />
<td><input type="text" name="jmeno" value="<?php echo $jmeno ?>" size="50" />povinné</td>
</tr><tr><td>tvůj e-mail:</td>
<td><input type="text" name="mail" value="<?php echo $mail ?>" size="50" />nepovinné</td>
</tr><tr></tr>
<tr><td valign="top">text:</td>
<td><textarea name="vzkaz" cols="40" value="<?php echo $vzkaz ?>" rows="5"><?php echo $vzkaz ?>
</textarea>povinné</td></tr>
<tr><td></td><td>Antispam kolik je 2x6+10
<input type="text" name="kontrola" value="<?php echo $kontrola ?>" size="8" />povinné</td>
<tr><td></td><td>
<input type="submit" value="odeslat"></td>
</tr>
</table>
</form>
<table>
<?php
if ($action=='uloz'):
$soubor = "kniha.body";
@$ext = fopen($soubor, "r");
@$obsah = fread($ext, filesize($soubor));
@FClose($ext);

if($kontrola != "22"):
echo "<h1>Špatná odpověď</h1>";
elseif(($vzkaz=="") or ($jmeno=="")):
echo "<h1>Nejsou vyplněny požadované údaje</h1>";
else:
$ext = fopen("kniha.body", "w");
$mail = HTMLSpecialCHars($mail);

if($mail == "")
$mail = "";
else $mail = antispam($mail,$mail);

$jmeno = HTMLSpecialCHars($jmeno);
$vzkaz = HTMLSpecialCHars($vzkaz);
$tab = "<tr><td width=\"300\" >".$jmeno."</td>
<td align=\"right\">".Date(" d/m/Y  H:i:s")."</td>
</tr><tr><td colspan=\"2\">".$vzkaz."</td>
</tr><tr><td width=\"150\">".$mail."</td>
</tr><tr><td colspan=\"2\"><hr size=\"1\"></td>
</tr>";
fputs($ext, "$tab");
fputs ($ext, "$obsah");
FClose($ext);
@$ext = fopen("kniha.body", "r");
@fpassThru($ext);

endif;
else: @$ext = fopen("kniha.body", "r");
@fpassThru($ext); endif;

?>
</table></center>
jenikkozak
Profil
vojtiman:
<center><p>(-: Pokud se budete vydávat za adminy budete zabanováni na vaší ip adresu!!!! :-)</p></center>

Pokud ti toto řešení nedostačuje, využij prosím hledání. Možnost vkládání smajlíků či jiných prvků do formulářů se používá a řeší poměrně často.
vojtiman
Profil
jenikkozak:
díky že jsi odepsal tak rychle, ale nepomohl jsi mi :( chci aby když nekdo pošle zrávu např: je tu admin??? :) tak aby místo :) tam byl usmívající se smajlík (automaticky)
Someone
Profil
str_replace(":)","<img src='smajlik.png' />",$zprava);
v praxi to budou spíše pole.
$smiles = array(":)",":D",":P",":O",":-)",":-D");
$pictures = array("<img src='smile1.png'>","<img src='smile2.png'>","<img src='smile3.png'>","<img src='smile4.png'>","<img src='smile1.png'>","<img src='smile2.png'>");
vojtiman
Profil
Díky a ještě kam mam co dát??? :D
Someone
Profil
Dej to k výpisu zpráv ze souboru.
vojtiman
Profil
Someone:
Mas skype nemuzu to pochopit :(
Again
Profil
vojtiman:
Díval ses do manuálu, jak funguje funkce str_replace? Pokud ne, tak se podívej. Principiálně doplníš funkci str_replace za výstup ze souboru, kde nahradíš ":)",":/" etc. obrázkem, poté daný řetězec již obsahuje <img src="..."> a zobrazí tedy místo znaků smajlíky ...
vojtiman
Profil
Again diky, ale vím ze uz si reknes boze to je vul, ale chci tě poprosit udelal/a by jsi to co mi tu pises u sebe na pc hodil/a napr na ulozto a dal/a mi odkaz prosim. (je mi totiz jen 12 :/ :( )
Someone
Profil
vojtiman:
je mi totiz jen 12
No tak vidíš :), ideální věk na to se začít něco učit...
vojtiman
Profil
jj :)


a jeste vim ze bych na to mel udelat nove tema ale pokud nekdo vite jak udelat generator v php aby mi vygeneroval napr toto: <a href= "index.php"><input type= "button" value= "Máš smůlu, vrať se!"> nebo napr toto: <a href= "dale.php"><input type= "button" value= "Máš štěstí, pokračuj!">
Again
Profil
vojtiman:
Promiň, ale tahle cesta by nikam nevedla. Je důležité, aby jsi ten kód pochopil a věděl, co od něj můžeš čekat. Přečti si to celé znovu, pokud tomu nerozumíš, tak se pořádně začni učit PHP a postupně si něco takového napiš sám. Proč by tato cesta nikam nevedla? Protože by jsi potřeboval po nějaké době zase jinou věc a znovu by sis nedokázal poradit. Takhle když se naučíš pořádně PHP, tak si poradíš ve většině případů sám a nebudeš potřebovat naší pomoc.

Druhý tvůj dotaz nechápu, co přesně potřebuješ vygenerovat? Vždyť ten řetězec stačí akorát vypsat pomocí echo, nebo snad ne?
vojtiman
Profil
aha díky ;)


takze takhle: ?
<?php 
function nahodneheslo ( ) 
{ 
// Pokud nesmí tvořit náhodné číslo nějaké znaky, smažte je (pokud zde jsou) z následujícího řádku. 
echo array("<a href= "index.php"><input type= "button" value= "Máš smůlu, vrať se!">","<a href= "dale.php"><input type= "button" value= "Máš štěstí, pokračuj!">"); 
//Počet míst náhodného hesla 
$mista="1"; 

$heslo=""; 

for ($i=0 ;$i<=$mista-1 ;$i++) 
{ 
$nahoda=rand(0, count($moznosti)-1); 
$heslo.=$moznosti[$nahoda]; 
} 

echo "Náhodné heslo: $heslo"; 
} 

nahodneheslo ( ); 
?>
jenikkozak
Profil
vojtiman:
Vynechal jsi základy PHP a pouze naprosto špatně lepíš kusy kódu, které někde splašíš. Zkus věnovat více času studiu PHP, pak se nebudeš muset hloupě ptát.

Mám také pocit, že jsi kód ve svém zakládajícím příspěvku upravil, proto ten můj vypadá jako méně odůvodněný výkřik. Ten tvůj přece už namontovanou část, která měla měnit smajlíky, obsahoval, že?
vojtiman
Profil
obsahoval, ale nefungovalo to :( ted to delam rucne a zkousim se to udelat
Someone
Profil
vojtiman:
Náhodným přidáváním a odebíráním částí kódu, které jsme zde uvedli ničeho nedokážeš. Nastuduj si základy PHP, od echa přes různé podmínky až po složité funkce, vytváření návštěvníh knih atd... Možná se ti to zdá jako zbytečné a jako dlouhá cesta... Ano, dlouhá cesta to je, ale zbytečné rozhodně ne. Pakliže o něco takového nemáš zájem, tak je tu kategorie Práce a Zakázky.
vojtiman
Profil
takhle pokud nekdo muzete tak mi prosim poslete nejakou stranku kde je napsano jak se to naucit a jak to funguje diky.


a pokud mozno Českou stránku
suvel
Profil
Klasika, srozumitelně napsaná, i když už není nejnovější, je tady:
http://www.kosek.cz/php/php-tvorba-interaktivnich-internetovych-aplikaci.pdf
Pro naučení se základům je ideální. Držím palce!
vojtiman
Profil
díky moc ;)


aha tak to se mi nechce cist radsi si prelozim RUCNE www.php.net


suvel mas skype muzes me ucit ty ... pls kdyztak si me pridej vojtim1
suvel
Profil
Klid, klidně začni až od stránky 25, povídání o databázích zatím klidně přeskoč, většinou to stačí jen tak rychle "přelítnout" a případně se při nepochopení vracet. KAŽDOPÁDNĚ TO CHCE OD ZÁKLADŮ, STEJNĚ JAKO TŘEBA VE ŠKOLE MATIKA.
Buď tě to zajímá a v poho to brzy zmákneš sám, nebo se o to nepokoušej. Nic ve zlém :-)
vojtiman
Profil
ok ok pokud se te muzu na neco zeptat jeste proc mi toto nefaka: ?
<?php
$1 = "<a href= "index.php"><input type= "button" value= "Máš smůlu, vrať se"></a>";
$2 = "<a href= "beh1.php"><input type= "button" value= "Máš štěstí, pokračuj"></a>";

$3 = rand ("$1", "$2");
?>
suvel
Profil
Protože to je blbost. Fakt začni od základů.
vojtiman
Profil
vzdit jo a mas ten skype pls


zkuste tohle je to ode me a neupozornujte me na chyby v pravopisu !! :D


teda tohle : www.mceucz.wz.cz/Hra/index.php


ale teprve na tom pracuju !!!


suvel:
suvel zkus tu hru prosim www.mceucz.wz.cz/Hra/index.php
ale neni dokoncena!!!


suvel:
a prosim odepis jak se ti to libi
Fisir
Profil
Reaguji na vojtimana [#21]:
Je pěkné, že se snažíš pracovat s PHP (stejně jako já, mě je taky 12). Nyní k tvému nefunkčnímu kódu:
• Najdi si něco o funkci rand, může pracovat pouze s čísly.
• V proměnných $1 a $2 křížíš uvozovky. Pokud to chceš rychle vyřešit, nahraď první a poslední uvozovky za apostrofy.
• Ve funkci rand máš proměnné v uvozovkách, proto ti odkaz na ně nebude fungovat. Musíš dát ty uvozovky pryč.
• Názvy $1 a $2 nejsou povolené. Nastuduj si něco o povolených názvech proměnných.

Není důvod něco řešit po Skypu, stejně jako není důvod pro zasílání příspěvků ihned za sebou pro upoutání pozornosti.
Someone
Profil
[#24] Fisir
Základem by asi bylo použít povolený název proměnné, protože $1 nebo $2 nebude fungovat ani když uvedeš správný zápis ($1 = "Ahoj";)
[#21] vojtiman
Funkce rand(), generuje náhodná čísla od,do ... Tudíž text v jejím parametru nemá co dělat.
[#23] vojtiman
Nespamuj tu prosím jen aby se tvému tématu dostala pozornost.
Původně se tu řešilo přidávání smajlíků do chatu, teď z toho je topic pro doučování PHP, nastuduj si ty základy, o kterých se tu už párkrát mluvilo a pakliže něco nepochopíš tak hledej... Pokud něco najdeš a stejnak to nepochopíš, tak hledej znovu.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: