Autor Zpráva
Applefan
Profil *
Ahojte,

mam tenhle kod

<?php
if(isset($_POST['auftrag_ok']))  {

// connect to Datebank
$sql = new dbconnect();
 
      // angaben INFO
      $auftrag_bez   = $_POST['auftrag_bez'];
      $platz_frei    = $_POST['platz_frei'];
      $preis         = $_POST['preis'];
      $beschreibung  = $_POST['text'];

      // angaben Von - Nach Stadt
      $von_plz       = $_POST['von_plz'];
      $nach_plz      = $_POST['nach_plz'];
      $von_stadt     = $_POST['von_stadt'];
      $nach_stadt    = $_POST['nach_stadt'];
        
      // angaben Auftrag Zeit (LKW abfahrt)
      $tag           = $_POST['tag'];
      $monat         = $_POST['monat'];
      $jahr          = $_POST['jahr'];
      $stunden       = $_POST['stunden'];
      $minuten       = $_POST['minuten'];
      
     // angaben Ueber Staedte und Zeit
     $ueber_staedte  = $_POST['ueber_staedte'];
     $zeit_stunden   = $_POST['zeit_stunden'];
     $zeit_minuten   = $_POST['zeit_minuten'];
        
     // umrechnung in time()
     $abfahrt_umrechnung = strtotime(''.$jahr.'-'.$monat.'-'.$tag.' '.$stunden.':'.$minuten.':00');
     $abfahrt_umrechnung = strtotime(''.$jahr.'-'.$monat.'-'.$tag.' '.$zeit_stunden.':'.$zeit_minuten.':00');
     
     // mit implode mit kome versetzen ueber_staedte
     $ueber_staedte_bearbeitet      = implode (",", $ueber_staedte);
     $zeit_ueber_staedte_bearbeitet = implode (",", $abfahrt_umrechnung);
     

// Test Ausgabe aller Daten

echo "<b>Auftrag_bezeichnung:</b> ".$auftrag_bez."<br />"; 
echo "<b>Platz frei:</b> ".$platz_frei."<br />"; 
echo "<b>preis:</b> ".$preis."<br />"; 
echo "<b>von PLZ:</b> ".$von_plz."<br />"; 
echo "<b>von Stadt:</b> ".$von_stadt."<br />"; 
echo "<b>nach PLZ:</b> ".$nach_plz."<br />"; 
echo "<b>nach Stadt:</b> ".$nach_stadt."<br />"; 
echo "<b>Auftrag Abfahrt:</b> ".$abfahrt_umrechnung." (".date('j.n.Y, H:i', $abfahrt_umrechnung).")<br />"; 
echo "<b>Über Städte:</b> ".$ueber_staedte_bearbeitet."<br />";
echo "<b>Über Städte Zeit in TIME():</b> ". $zeit_ueber_staedte_bearbeitet."<br />"; 
echo "<b>Über Städte Zeit in DATE():</b> ".date('j.n.Y, H:i', $zeit_ueber_staedte_bearbeitet)."<br />"; 
echo "<b>Beschreibung:</b><br /> ".$beschreibung."";



}
?>

zeit_stunden a zeit_minuten se zada napriklad 10:15 a 10:30 a 10:45 a ja to chcu do datebanky prelozit do Time a ulozit napriklad takhle
12235531553, 51531548151, 15151815151

Problem je ze u echo "<b>Über Städte Zeit in TIME():</b> ". $zeit_ueber_staedte_bearbeitet."<br />"; se mi nevypise nic ale kdys dam do implode jenom zeit_stunden tak se mi to vypise. Nevite jak se to da udelat aby se mi to prepocitalo do time() a ja to mohl ulozit jak sem vise popsal. tag,monat a jahr zustanou vzdy stejny mneni se jenom zeit_stunden a zeit_minuten a uzivatel ma moznost ulozit vic casu.

S Pozdravem Applefan
mimochodec
Profil
$ueber_staedte_bearbeitet je pole, echem ho nevypíšeš. Jestli ho chceš vypsat, použij echo explode.
Someone
Profil
[#2] mimochodec
Jak si představuješ pouužití explode na pole?
Again
Profil
mimochodec:
Funkce explode nemá za úkol vypisovat pole, na to slouží funkce implode, nebo procházení pole (pomocí klíčového slova foreach). $ueber_staedte_bearbeitet není pole, ale obyčejná proměnná, která obsahuje data z pole $ueber_staedte, oddělené čárkou ...
mimochodec
Profil
ok, beru zpět. K čemu je implode/explode, vím. Dost se mně nelíbil popis zadání, chtěl jsem přesto pomoct, ale nějak jsem se do toho zamotal.
Tori
Profil
Applefan:
uzivatel ma moznost ulozit vic casu.
Jak je zadává, oddělené čárkou nebo si nakliká další inputy? Mohl byste ukázat i formulář, aby bylo jasné, jestli všechna data přijdou jako řetězce, nebo některá jako pole?

zeit_stunden a zeit_minuten se zada napriklad 10:15 a 10:30 a 10:45
Totéž - jakým způsobem do políček "hodina" a "minuta" uživatel zadá několik různých časů?

Je nějaký vztah mezi polem $_POST['ueber_staedte'] a těmi různými časy? Domýšlím si, že to asi jsou zastávky na trase toho náklaďáku, v kolik musí kde být, ale nevím, jestli jsem se trefila. Mělo by se i nějak kontrolovat, že třeba uživatel nezadal různý počet zastávek a příjezdových časů, nebo nesmyslný čas/datum. Subjektivně mi připadá lepší jedno pole pro datum a druhé pro čas a v aplikaci si to zpracovat (a očekávat tři čtyři nejběžnější způsoby zápisu). Ale nekritizuju, jen navrhuju další možnost.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0