Autor Zpráva
charlie1212
Profil
Dobrý den chtěl bych se zeptat mám (pocitadlo) ,které je v psáno v php a zobrazuje se mi v levém rohu .Když zapíšu do souboru php tento kod :na začatek dám <center> a na konec </center> tak se mi to centruje do prostřed na vrchu stránky jde o to co zapsat do kodu aby se mi tabulka počitadla zobrazovalo dole v prostřed popřípadě dole v levo děkuji za odpovědi
nemeja
Profil
To neni záležitost PHP, ale CSS. Asi vlastnost text-align.
margin
Profil *
charlie1212:
zobrazuje se mi v levém rohu
Horním, nebo dolním?
Dej odkaz na živou ukázku, jinak budeme příčinu problému jenom hádat.

Počitadlo jde vycentrovat vložením do elementu CENTER, ale standardní a doporučovaný způsob je použití CSS, ale jak, to záleží na tom, jestli máš počítadlo jako blok, nebo inline.
charlie1212
Profil
Děkuji za radu nejsem programátor jenže k tomu počitadlu je dodán jen install.php a pak soubor pocitadlo .php.Instalaci se napojí na mysgl jenže nemá žádný css styl tady je kod tak nevim zda to nějak jde nastavit třeba v indexu stránky nebo upravou php souboru děkuji

<center>
<?php
//pripojeni do DB
$spojeni=mysql_connect ("databáze", "název databáze", "heslo") or
die ("Nepodařilo se připojit k DB.");
mysql_select_db ("nakupniraj") or
die ("Databáze pravděpodobně neexistuje.");
 
//deklarace funkci
        function spocti_lidi ($tabulka){
                $sql="select count(*) from $tabulka";
                @$r=mysql_query ($sql);
                if (@mysql_num_rows($r)){
                        $zaznam=mysql_fetch_row($r);
                        $pocet_lidi=$zaznam[0];
                }
                return $pocet_lidi;
        }
        function zapis_lidi ($tabulka, $cas, $limit, $ip){
                $sql="select ip from $tabulka where doba=($cas-$limit) or doba>$cas";
                @$r=mysql_query ($sql);
                if (mysql_num_rows($r)){
                        $sql="delete from $tabulka";
                        mysql_query ($sql);
                }
                $cas_dny=date ("j");
                $sql="select id from den where ip like '$ip' AND doba=$cas_dny";
                @$r=mysql_query ($sql);
                if (!mysql_num_rows($r)){
 
                                $sql2="insert into $tabulka (ip, doba) values ('$ip', '$cas')";
                                mysql_query ($sql2);
                }
 
        }
//celkem lidi
        $ip=$REMOTE_ADDR;
        $cas_dny=date ("j");
        $sql="select celkem from celkem";
        @$r=mysql_query ($sql);
        if (@mysql_num_rows($r)){
                $zaznam=mysql_fetch_row($r);
                $celkem=$zaznam[0];
        }
$sql="select id from den where ip like '$ip' AND doba=$cas_dny";
                @$r=mysql_query ($sql);
                if (!mysql_num_rows($r)){
                                $celkem++;
                                $sql2="update celkem set celkem=$celkem where id=1";
                                mysql_query ($sql2);
                }
//lidi online
        $cas_minuty=date ("i");
        $limit=10; //minut
        $sql="delete from online where doba<($cas_minuty-$limit) OR doba>$cas_minuty";
        mysql_query ($sql);
        $sql="select ip from online where ip like '$ip'";
        @$r=mysql_query ($sql);
        if (@mysql_num_rows($r)){
                $sql1="update online set doba='$cas_minuty' where ip like '$ip'";
                mysql_query ($sql1);
        }else{
                $sql2="insert into online (ip, doba) values ('$ip','$cas_minuty')";
                mysql_query ($sql2);
        }
//volani funkci pro zapsani novych navstev do databaze
        $cas_mesic=date ("n");
        $limit=1;//mesic
        zapis_lidi ("mesic", $cas_mesic, $limit, $ip);
        $cas_dny=date ("j");
        $limit=1;//den
        zapis_lidi ("den", $cas_dny, $limit, $ip);
//vypis lidi
        $den=spocti_lidi ("den");
        $online=spocti_lidi ("online");
        $mesic=spocti_lidi ("mesic");
 
echo "<table style=\"background-color: lightblue; border: 1px solid #739240; width: 125px; margin:0px; padding: 0px ;center;\">

<tr><td colspan=\"2\" style=\"color: black; font-size: 12px; text-align: center; border-bottom: 1px solid #739240;\"><strong>Návštěvy</strong></td></tr>
<tr><td style=\"color: black; font-size: 11px;\">Celkem</td><td style=\"color: black; font-size: 11px; text-align: right;\">$celkem</td></tr>
<tr><td style=\"color: black; font-size: 11px;\">Měsíc</td><td style=\"color: black; font-size: 11px; text-align: right;\">$mesic</td></tr>
<tr><td style=\"color: black; font-size: 11px;\">Dnes</td><td style=\"color: black; font-size: 11px; text-align: right;\">$den</td></tr>
<tr><td style=\"color: red; font-size: 11px;\">Online</td><td style=\"color: black; font-size: 11px; text-align: right;\">$online</td></tr></table>";
?>
</center>
shaggy
Profil
charlie1212:
nemá žádný css styl
a toto je čo? Pozri si tvoj riadok 80 a nižšie, je tam napríklad:
<td style=\"color: black; font-size: 11px;\">

PHP kód nám nedávaj, ten je nepodstatný, podstatné je to, čo vidíš v prehliadači (ako napísal nemeja, je to záležitosť HTML a CSS, s php to nemá nič spoločné).
Skúšal si to, čo ti radil (text-align)? Ak nie, prečo nie? Ak to nevieš, tak na to tu slúži Práce a zákazky, zadaj to niekomu, kto to vie.
charlie1212
Profil
Děkuji za radu zkoušel jsem to jenže to je centrování jen písma v tabulce což funguje ,ale já chci celou tabulku dostat dole do prostřed myslel ´jsem ,že je to řádek 78 jenže nefunguje tady je odkaz na ty stránky o co jde je tam počitadlo návštěv celý ho šupnout jen dole doprostřed teď je nahoře v prostřed www.nakupniraj.eu. Díky to je vše
Davex
Profil
Celý kód počítadla se musí přemístit na místo, kde se má vypisovat. Pravděpodobně na vhodné místo do šablony.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: