Autor Zpráva
Juraj
Profil *
Dobrý den, učím se php a jsem začátečník. Potřeboval bych prosím pomoc, chci udělat aby si uživatel vybral nějaký obrázek ve svém pc a potom ho zobrazil.
Budu moc rád za všechny pomoci. Děkuju

<form method="post" action="index.php">
<input type="file" name="obrazek" accept="image/*"> <br>
<input type="submit" value=" POSLI ">
</form>

<?php
if (empty($_POST["obrazek"])){
echo "Obrázek není načtnutý";
}
else{


echo "<img src=".$obrazek_name".>";

}
?>
Borius
Profil
Juraj:
K tomu je třeba ještě jeden mezikrok, ten nejpodstatnější – uložit soubor na server. K tomu slouží funkce
move_uploaded_file
Jedině pak můžeš použít svůj kód pro zobrazení obrázku
echo "<img src=".$obrazek_name".>";
Juraj
Profil *
<?php
move_uploaded_file($picture_name, "/obrazky");
if (empty($_POST["picture"])){
echo "Obrázek není načtnutý";
}
else{


echo "<img src=".$picture_name.".>";

}
?>
Myslel jsem si že je to takhle, ale bohužel další chyba. Můžeš mi dát ještě další vodítko?
Děkuju za odpověd
Someone
Profil
Obrázek nahrávej pomocí input file a ten se ti potom uloží do globální proměnné $_FILES... Zkus si to dumpnout ať vidíš, co všechno obsahuje.
Borius
Profil
Juraj:
Vodítko první: Pokud odesíláš s formulářem i soubor, přidej do <form> ‘ enctype="multipart/form-data"’
Vodítko druhé: Soubor je uložen nikoli v $_POST, alebrž ve $_FILES
Vodítko třetí: Jméno přijatého souboru je uloženo v ‘$_FILES["obrazek"]["tmp_name"]’
Someone
Profil
přesně jak říká Borius, i když možná s jednou drobností, že v tmp_name je cesta k souboru.
Ariel
Profil *
Zase jsem o trochu blíž, avšak stále to nejde :)
<?php

move_uploaded_file($_FILES["picture"]["tmp_name"], "/obrazky/spaceboy.png");
if (empty($_POST["picture"])){
echo "Obrázek není načtnutý";
}
else{


echo "<img src=".$_FILES["picture"]["name"]."/>";

}

?>
Opět děkuju za případnou pomoc
Borius
Profil
Ariel:
Což toto:
if ((isset($_FILES['obrazek'])) && (!empty($_FILES['obrazek']))){
    $picture_name='muj-krasny-obrazek.png';
    
    move_uploaded_file($_FILES["obrazek"]["tmp_name"], "./obrazky/$picture_name");
    
    echo "<img src=\"obrazky/".$picture_name."\">";
}else{
    echo "Žel Bohu, obrázek není!";
}
Zbývá ještě ošetřit několik možných chybových stavů, a především správnou (eventuelně vhodnou) příponu obrázkového souboru.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: