Autor Zpráva
Oleg
Profil
Zdravim,

poradte mi, prosim, jak mohu z URL adresy ve formatu: http://nejakyweb.cz/obc/42 ziskat parametr 42 a vlozit ho do <param name="FlashVars" value="obc=PARAMETR">

Pristup mam pouze do stranky kde je uvedeny tag param.

Lze toho docili nejakou funkci PHP v dane stranke, kde se nachazi param tag?

Dekuji
Keeehi
Profil
Vložte si do stránky toto:
<?php
var_dump($_GET);
?>
To vám vypíše celý obsah pole $_GET. Předpokládám, že by jste tam někde měl objevit číslo 42.

pak už jen stačí toto
<param name="FlashVars" value="obc=<?php echo $_GET["zjištěný_index"];?>">


- ovšem toto řešení má i své bezpečnostní problémy. příkladem by mohla být adresa http://nejakyweb.cz/obc/42"><script>alert('pozor!');</script><input type="hidden
pokud jako parametr má být vždy jen číslo, není nic jednoduššího než přetypování:
<param name="FlashVars" value="obc=<?php echo (int)$_GET["zjištěný_index"];?>">
Oleg
Profil
Dekuji Vam

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: