Autor Zpráva
david2097
Profil
mám stránku a tam mám přihlášení a registraci (a ostatní věci typu loga atd)
chci aby si mohl přihlášený uživatel vybrat vzhled stránky, odkazů, loga, no a dalších krávovinek.
sice vím že stačí si dát na nějakou stránku odkazy ve kterých by byly různé barvy (v tom lepším případě pomocí rozbalovacího menu)
teď problém sice by to šlo ale po té až by se uživatel přihlásil tak bude pozadí stále stejné
otázka tedy zní: jak mám zajistit aby se nastavení uložilo?
nápad: pomocí mysql ale nevím přesně jak
nápad2: jinak fakt nevím


*uživatel přihlásil znova
mimochodec
Profil
david2097:
mám stránku a tam mám přihlášení a registraci (a ostatní věci typu loga atd)

otázka tedy zní: jak mám zajistit aby se nastavení uložilo?
nápad: pomocí mysql ale nevím přesně jak

Registrace znamená přidání řádku do tabulky v databázi - INSERT. Uložení nastavení znamená úpravu řádku - UPDATE. Stačí v té tabulce přidat sloupce, ve kterých ty údaje budou.
david2097
Profil
tak to jsem pochopil ale jak přesně tak to potřebuju:
Příklad pls


takže přidám si do tabulky pomocí Update si přidám sloupec : příklad pls napiš
no teď tam mam tan sloupec a jak mam zajistit to ostatní?
mimochodec
Profil
david2097:
tak to jsem pochopil ale jak přesně tak to potřebuju:
Příklad pls
takže přidám si do tabulky pomocí Update si přidám sloupec : příklad pls napiš

Co tím chtěl básník říci?

Příklad pls ti nenapíšu.
Jestli máš web, na kterém ti funguje registrace uživatelů, tak předpokládám, že nějaké základy máš zvládnuté.
Osoby máš v tabulce. Do té tabulky si přidej sloupce pro ty informace, které u nic chceš uchovávat, třeba tu barvu. Když si uživatel barvu změní a formulář odešle, tu barvu v jeho řádku updatneš.
UPDATE osoby SET barvapozadi = '008800' WHERE ID=4
A pak samozřejmě při generování té stránky tu barvu SELECTem získáš a použiješ.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: