Autor Zpráva
krystofx
Profil
Zdravím.
Dělám strýkovi webovky, jednostránková prezentace, ale chce tam mít odstavec kde může přidávat novinky. Vyřešil jsem to includem souboru, který (a libovolný jiný) může jednoduše editovat tímhle elegantním scriptem.
Bohužel jsem úplný laik co se programování týče. Byl bych teda moc vděčný, kdyby mi někdo pomohl jak tu stránku zaheslovat.
Čili formulářové pole heslo + doplnění podmínky jakoby "obalující celý ten skript". Je to nad mé síly, budu rád když někdo poradí s těmi cca 5 řádky???
<?php   
 
if($_POST['edit'])  {
 
   $filename = $_POST['file'];
 
   $handle = fopen($filename, "r");
 
   $contents = fread($handle, filesize($filename));
 
   echo "<form method=\"post\" action=\"index.php?area=edit\">
 
               <strong>$filename</strong><br>
 
               <input type=\"hidden\" name=\"file\" value=\"$filename\">
 
               <textarea name=\"content\" cols=\"60\" rows=\"20\">".$contents."</textarea><br>
 
               <input type=\"submit\" name=\"update\" value=\"Uložit\">
 
            </form>";
 
   fclose($handle);
 
} elseif($_POST['update']) {
 
   $filename = $_POST['file'];   
 
   if(is_writable($filename)) {
 
      $handle = fopen($filename, "w+");
 
      fwrite($handle, $_POST['content']);
 
      fclose($handle);     
 
      echo "Soubor: <strong>". $filename . "</strong> editován.<br><a href=\"index.php\">Další soubor</a>";
 
   } else {
 
      echo "Chyba! <strong>". $filename . "</strong> Soubor není zapisovatelný.";
 
   }  
 
} else {
 
   echo "<form method=\"post\" action=\"$PHP_SELF\">
 
               Soubor: <input type=\"text\" name=\"file\"><br>          
               <input type=\"submit\" name=\"edit\" value=\"Editovat\">
 
            </form>";
 
}    
 
?>
Darker
Profil
jalbum - galerie na heslo
http://www.phpeasystep.com/phptu/6.html
http://php.about.com/od/finishedphp1/ss/php_login_code.htm
Potřebuješ použít buď .htaccess, kde za tebe celý problém vyřeší apache nebo přihlašování pomocí COOKIES. (nebo SESSION, což jsou cookies uložené na serveru, s tím že uživatel k nim má ID klíč)
krystofx
Profil
zkoušel jsem to pomocí .htpasswd ale vůbec se mi to nepodařilo rozběhat, hosting wedos... přitom vše bylo vyplněno správně, spíš něco technického rázu nad mé smýšlení :D
byl bych rád kdyby nějaký programátor na ten kód mohl mrknout a dopiplat tu podmínku pro heslo... čili input heslo, dostat z post a porovnat s proměnnou s nastaveným heslem a následně přejít/nepřejít na podmínky toho scriptu,,, rámcově si myslím že je to úplně jednoduché, prostě jen nějaký if & elseif, ale nevím kde páč ten script asi není úplně jednoduše strukturovaný... úvodní formulář kde se zadává jméno souboru pro editaci je až v posledním else dole...
Darker
Profil
Asi nejjednodušší je dát na začátek něco takového:
session_start();
if(!isset($_SESSION['prihlasen'])) 
  {
     header("Location: prihlasit.php");   //Nebo vypsat ptihlasovaci formular pres include
     exit;
  }
/*nasleduje kod administrace*/
A přihlášení:
if(isset($_POST["heslo"]) && $_POST["heslo"] == 'heslo')
 $_SESSION["prihlasen"] = true;



Jednodušší řešení mě nenapadá.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: