Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
tazatel Profil * |
#1 · Zasláno: 28. 5. 2012, 21:15:11
Dobrý večer,
nějak jsem hledal, ale bohužel jsem nenašel funkci, která by přesně dělala to co potřebuji :( napířklad pokud budu mit adresu www.domena.cz/cs/clanky/a/b/c/
tak aby ta funkce zjistila tu url a vrátila pole s hodnotami: cs, clanky, a, b, c snad jste to pochopili co potrebuji. dekuji |
||
abc Profil |
#2 · Zasláno: 28. 5. 2012, 21:22:18
tazatel:
Pokud jsou všechny adresy jako ta uvedená, pak bych použil: $url = "www.domena.cz/cs/clanky/a/b/c/"; $array = explode("/",$url); |
||
whoami Profil |
#3 · Zasláno: 29. 5. 2012, 17:19:18
.htaccess
<IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine on RewriteBase / #RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-l #RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule ^(.*)$ /index.php?q=$1&r=true [L,QSA] </IfModule> .php if ( isset($_GET['q']) && is_string($_GET['q']) && !empty($_GET['q']) ) { chaos::$unit->var->q = explode('/', rtrim(trim($_GET['q'], '/'), '/')); } else { chaos::$unit->var->q = array(); } |
||
candiess Profil |
#4 · Zasláno: 29. 5. 2012, 17:27:18
whoami:
„RewriteRule ^(.*)$ /index.php?q=$1&r=true [L,QSA]“ K čemu to r=true? už jsem to někde viděl, osvěžte mi to prosím znovu :) |
||
Časová prodleva: 2 měsíce
|
|||
whoami Profil |
#5 · Zasláno: 2. 8. 2012, 22:42:22
candiess:
to je konkrétně proto aby script poznal zda server používá rewrite.. pokud ne generuje url "/index.php?q=/foo/bar/" a pokud ano tak "/foo/bar/".. na něakých serverech totiž není podporován.. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0