« 1 2 »
Autor Zpráva
Cifro
Profil
Nazdar všichni,
nevie niekto o nejakom diskusnom fóre napísanom v php, ale ktoré pracuje bez databázy? Správy a témy ukladá do txt súborov alebo do xml.
Martin Kuželka
Profil
Zkus se podívat na http://hot-things.net/htedbs.php , třeba ti to bude vyhovovat.
Cifro
Profil
Díky, vyskúšam ho. Ale bol by som rád keby pribudli ďalšie tipy a linky.
Leo
Profil
Delate neco takoveho bez db je ciry masochismus, a uprimne jsou s tim jenom komplikace. Nejaky duvod proc bez db? Leo
Cifro
Profil
Nejaky duvod proc bez db?

Důvody:
- hosting bez databázy, ale s podporou PHP
- čo najväčšia jednoduchosť fóra (myslím na programové záležitosti).
- ľahká prenositeľnosť fóra a jeho obsahu na inú doménu (hosting)
- ...
centi
Profil
- čo najväčšia jednoduchosť fóra (myslím na programové záležitosti)

Tak toto určite zo svojho zoznamu vyhoď. Použitím súborov na tak komplexnú aplikáciu ako je diskusné fórum určite nedosiahneš zjednodušenie. Už len zmeniť poradie vypisovania nejakých príspevkov je pri použití súborov zbytočne zložité v porovnaní so zmenou pár znakov pri použití databázy.

hosting bez databázy
zmeniť hosting?
Cifro
Profil
Ja som chcel len tipy na takéto fóra!

V podstate, ja mám doma nejaké fórum, ktoré nevyužíva DB a skladá sa z 2 súborov. Ale je to stará škola. Keby som chcel prispôsobiť fórum do designu stránky, tak by som sa určite nahrabal dosť v zdrojovom kóde.

Zmeniť hosting? Hmm... Dám ti moju poštovú adresu a pošli mi v obálke, takých 3 000 Sk. Myslím, že to bude stačiť na tri roky, pri nejakom lacnejšom hostingu :-)
Nemám prachy! Keby som mal prachy, tak sa s nejakým diskusným fórom bez DB nebabrem a dám si na platený hosting miniBB fórum.
halogan
Profil
Cifro: Vzhledem k tomu, ze i freehostingy nabizeji databaze a neni problem sehnat hosting za 0-30 Kc/mesic s databazi, takze zmena hostingu je na miste.
Mato
Profil *
??? free webhosting s podporov Db je uz snad skoro vsade. www.ic.cz napriklad....
BTW. Nechcem ta naozaj urazit ale pripada mi ze si prisiel z praveku (fakt bez urazky) mas tu zadarmo free webhosting s podporou db (MySQL bezne) okrem toho....posielat peniaze v obalke??? Co takto platba na ucet, postovou zlozenkou.... Ja som si myslel ze peniaze posielaju v obalke uz iba babicky svojim poslusnym vnucikom (aj to v rozpravkach)
Zmen hosting
peta
Profil *
Cifro
PHP guestbook - 1 stranka, 2 soubory (php a data.txt)
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#lmoje

Osobne se priklanim k PHP a MySQL viz odkaz pod timto forem na miniBB forum. Prenos DB je snadny v PHPMyAdmin kliknes na export do souboru. Instalace je snadna, zmenis udaje v option.php a pak pustis instal a uz vytvaris fora...

Vis, prave s SQL a session je to jednodussi nez do souboru. Posles dotaz uloz mi tyto udaje do DB do tabulky te a te a on to udela. Do souboru si musis doprogramovat funkci, ktera to ulozi.
Proto doporucuji zkusis si i tu PHP_MySQL guestbook zprovoznit. Nic na tom neni, ja se toho taky desne bal...
peta
Profil *
Cifro
"Nemám prachy! Keby som mal prachy, tak sa s nejakým diskusným fórom bez DB nebabrem a dám si na platený hosting miniBB fórum."

wz.cz , xhosting.cz , .... a dalsie free hostingy s SQL
ja mam miniBB na wz.cz : http://peter-mlich.wz.cz/forum/index.php
Cifro
Profil
Hm, zaujímavé názory. Viete ako som to vyriešil? Hosting mám zadarmo ale podmienka bola kúpa domény. Hovorím o Freehosting.sk. Dúfam, že prežijem bez tých 714,- Sk s DPH :-) Odkaz Vám pošlem ak to bude hotové.

Posielate mi tipy iba na české freehostingy, to znamená že v adrese by som mal .cz. Viem, že toto je české fórum, tak je to normálne ale dobrý machri majú prehľad aj o slovenských freehostingoch. Nevadí, že už mám svoje miestečko v tom veľkom "elektronickom svete" ale tipy na slovenské freehostingy má stále zaujímajú. Nikdy nieviete kedy to budete potrebovať.
SuE
Profil
cifro: easyforum provozuju už 2 roky a moji vážení návštěvníci si na něho tak zvykli, že ani jiné nechtějí.
Janci
Profil *
este jedno forum bez SQL :
http://www.scripts-by.net/PHP/Discussion-Boards/navboard.html

funkcna ukazka: imaker.wz.cz/forum2/
arn
Profil *
Stáhnul jsem si to, jak se to adminuje, prostřednictvím kterého souboru?
zeman
Profil *
vyskusajte [url=http://www.ralpharama.co.uk/tpf/[/url].
sikovne forum.....bez databazy.....pre nenarocnych
zeman
Profil *
http://www.ralpharama.co.uk/tpf/
Anonymní
Profil *
HALO POMOC POCUVAJTE JE TASKE SPRAVIT CHAT? MYSLIM NASTAVIT HO DATABAZU A TAK A CI JE TREBA NIECO AJ V PODSTATE MENIT V ZDROJAKU_? LEBO CHCEM SI TRESKNUT NA STRANKU NORMALNY CHAT A NIE BLUEBOARD A PODOBNE SRACKY POMALE A UPLNE ONICOM POPRIPADE PODSUNTE PROSIM NEJAKY BUDEM VDACNY... POSTUPNE PRERABAM SVOJU STRANKU NA NIECO NORMALNEJSIE ALE MA TO DALEKO ESTE OD NORMALNEHO.... DAKUJEM ESTE RAZ... alebo dajte link.....dik.
Anonymní
Profil *
einherjahr@pbh.sk to vyssie som bol ja. dik moc este raz.
mila
Profil
Možná zkus SQLlite. Je to databáze v souboru:)
jcook
Profil *
Tipy na slovenské freehostingy s podporou PHP + MySQL:
www.php5.sk - 10MB + 10MB databáza, htaccess
www.host.sk - 50MB
www.yw.sk - 250MB (IC.cz) + reklama
kevas
Profil *
Zdarec lidi,
potřebuji poradit ohledně odesílání dat z formuláře.
Když odešlu data z formuláře a pak dám refresh stránky, tak nechci aby se data poslaly znovu.
Prosím poraďte?
Předem děkuji za odpovědi.
souki
Profil
www.freesql.org
pavel prochazka.zde.cz
Profil *
Použitím súborov na tak komplexnú aplikáciu ako je diskusné fórum určite nedosiahneš zjednodušenie. Už len zmeniť poradie vypisovania nejakých príspevkov je pri použití súborov zbytočne zložité v porovnaní so zmenou pár znakov pri použití databázy.
Pokud neumite napsat proceduru ktera dokaze preorganizovat prispevky ze souboru dle ruzneho zadani, nerikejte ze je to slozite. Staci jen dobre promyslet ulozeni prispevku do souboru a potom pouhym jednym cyklem dle zadani lze elegantne data organizovat...
souki
Profil
pavel prochazka.zde.cz
ale vždycky to bude složitější než přes databázi. A hlavěn to bude určitě pomalejší. Datábaze je na takové úpravy přeci jen dělaná (index a pod) takže je to jako znovu vynalézat kolo
pavel prochazka.zde.cz
Profil *
to: souki
jasne, ale stve me kdyz nekto to neumi naprogramovat a hlasa ze to zjednodusene nejde, protoze to neumi....
Ja mam cely web zalozeny na souborech a taky funguje ok :), akorat se tedka potikam s autorizaci a tu uz delal pomoci databaze. Databaze jsem hodne dlouho odkladal, protoze jsem nebyl doma na lokal hostu rozjet propojeni databazi s debugerem PHP. Uz to faka a tak jdu na to.....
djlj
Profil
stve me kdyz nekto to neumi naprogramovat a hlasa ze to zjednodusene nejde
V tom textu, který jsi odcitoval v tvém předposledním příspěvku, nikde není psané, že to nejde.

Ja mam cely web zalozeny na souborech a taky funguje ok :)
Tím bych se moc nechlubil...
souki
Profil
pavel prochazka.zde.cz
a hlasa ze to zjednodusene nejde,
nikdy to nebude přes soubory jednodušší... Akorát řešíš věci, které jsou u databáze samozřejmostí. Že si uděláš třídu na simulaci databáze v souborech je hezké, ale naprosto zbytečné
pavel prochazka.zde.cz
Profil *
djlj
primo to tam neni napsane ale vysledek je uplne stejny.

Procpak se nemohu pochubit ze mam web zalozeny na souborech? Ze je to pomale, ani bych nerekl....
Nebo ze je to nestandartni? to taky asi ne, tak procpak?
souki
Profil
pavel prochazka.zde.cz
protože je to zastaralé, zbytečné a primitivní
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.