Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
... Profil * |
#1 · Zasláno: 31. 5. 2012, 11:26:05
Zdravím,
dá se nějak zjistit pomocí php datum a čas vytvoření souboru na jiném serveru? Děkuji |
||
DJ Miky Profil |
#2 · Zasláno: 31. 5. 2012, 11:32:36
Čas vytvoření zjistit nejde, na většině unixových systémech souborů se ani takový čas neukládá. Občas jde zjistit čas poslední změny, a to připojením přes FTP na vzdálený server, nebo, pokud tam nemáš přístup, ho např. webserver může (ale nemusí) posílat v hlavičce Last-Modified při vyslání požadavku na ten soubor.
|
||
Marek88 Profil |
Já jsem zkusil hledat "php file last modified time" a první odkaz byl: http://php.net/manual/en/function.filemtime.php
EDIT: Až teď jsem si přečetl, že to chcete zjisti na jiném serveru. V tom případě tohle nepůjde... |
||
... Profil * |
#4 · Zasláno: 31. 5. 2012, 15:27:06
No jde mi o to, že dodavatel zboží poskytuje XML feed produktů a já ho při každé kontrole cen atd načítám znova.
Chtěl jsem udělat script, který by si ho v případě změny v soboru stáhl a porovnal - momentálně to mám udělané tak, že ho načítám pokaždé znovu, ale on má cca 5 mb a když ho stahujete 3x denně * 30 dnů v měsíci tak je to zbytěčný přenos dat:-) Jak to zkontrolovat jinak? Jde zjistit pomocí php alespoň velikost soubory na jiném serveru? že bych to porovnal se stávajícím xml feedem. Nebo nenapadá vás jiný způsob kontroly? |
||
peta Profil |
Ne, php na tvem pc te nepusti k udajum jineho pc. To je snad logicke.
Muzes pozadat admina druheho pc, aby ti vyrobil RSS feed informujici o novem souboru, verzi, velikosti, datumu, cili jiny pomocny XML. Muzes soubor stahnout a porovnat, ale to nechces (linux ma na porovnani program). 5MB 3x za den mi prijde jako nicka. Muzes ze souboru stahnout jen hlavicky, mozna by to stacilo. Ale neni jiste, zda v nich budou potrebne udaje odpovidat realnemu souboru. to psal uz ale DJ Miky v prvnim prispevku. http://php.net/manual/en/function.get-headers.php (php5) |
||
Davex Profil |
#6 · Zasláno: 31. 5. 2012, 19:09:12
...:
Pomocí web snifferu se můžeš podívat, zda webserver posílá XML feed s HTTP hlavičkami Last-Modified nebo ETag , a pokud ano, tak použít podmíněné stažení s hlavičkami If-Modified-Since nebo If-None-Match .
|
||
Časová prodleva: 12 let
|
0