Autor Zpráva
Kubo2
Profil
Mám pri registrácii 2 hiddeny, a chcem, aby ich hodnotou pred alebo po odoslaní bol aktuálny dátum a čas.
Ako ho mám automaticky získať a uložiť do premennej hiddenu ?
Joker
Profil
Pokud aktuální datum a čas (na serveru) ve chvíli zpracování stránky PHP, viz date.

Pokud aktuální datum a čas ve chvíli odeslání formuláře anebo čas na klientovi, to v PHP nejde zařídit.
Kubo2
Profil
to je vlastně jedno, jen bych tam chtěl mít ten datum a čas.
Joker
Profil
Kubo2:
A k čemu to má sloužit?

jen bych tam chtěl mít ten datum a čas.
Jakýkoliv? To by pak stačilo i:
<input type="hidden" name="nejakycas" value="1.6.2012 12:42:14">
Kubo2
Profil
Kvůli čemu? Chtěl bych uživatelovi vypočítat, kolik dní je registrovaný.
Takže chci zachytit datum a čas registrace.
Sir Tom
Profil
Kubo2:
Zjišťuj serverový čas pomocí PHP a ten ulož k uživateli do db. Když budeš chtít vědět jak dlouho je uživatel zaregistrovaný, tak spočítáš rozdíl mezi časem současným (serverovým) časem a časem v databázi. Když budeš u každého příspěvku ukládat i čas jeho přidání, tak můžeš spočítat i čas poslední aktivity (v rámci příspěvků) uživatele.
Joker
Profil
Kubo2:
chci zachytit datum a čas registrace
Na to snad není vůbec potřeba formulářové pole. Prostě se při registraci (která stejně probíhá na serveru) uloží aktuální čas.

Při použití databáze se to ani nemusí dělat přes PHP, protože databáze si umí uložit aktuální čas do políčka sama (v MySQL je to NOW()).
peta
Profil
php - date, time
http://php.net/date
http://php.net/time

Example #1 time() example
<?php
$nextWeek = time() + (7 * 24 * 60 * 60);        // 7 days; 24 hours; 60 mins; 60secs
echo 'Now:       '. date('Y-m-d') ."\n";
echo 'Next Week: '. date('Y-m-d', $nextWeek) ."\n";

mysql - DATEDIFF
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html#function_datediff
SELECT DATEDIFF('2007-12-31 23:59:59','2007-12-30');
Kubo2
Profil
Dá se to tedy udělat takhle?:
_query("insert into users('nick','heslo','cas') values($nick,$heslo,NOW(time)");
1Pupik1989
Profil
akorát místo NOW(time) dej NOW(). To ti ziska aktualni cas.
Kubo2
Profil
1Pupik1989:
A datum mam zistit jak?
Mam si pole cas v db nastavit na time
a pole datum na date, že?
A now() potom doplní hodnotu podla typu pole, pochopil som to spravne?
Tori
Profil
Kubo2:
NOW vrací datum i čas. Samostatně čas / datum vrací CURRENT_TIME / CURRENT_DATE.
Můžete mít i jeden sloupeček typu datetime, záleží, jestli budete chtít nějakým způsobem pracovat s uživateli podle samostatného datumu/času registrace (např. "uživatelé se nejčastěji registrovali okolo šesté večer a na začátku týdne"), ale ostatně i s typem datetime to jde udělat.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: