Autor Zpráva
pito
Profil
Zdravím,
Potřeboval bych poradit jak mohu přesměrovat na předchozí stránku.
Tedy mám nabídku přes <select> kde si vyberu kategorií a odešlu. Poté se mi zobrazí foto té dané kategorie kterou jsem si vybral.
Pak když na nějaké foto kliknu tak ho smažu a ukáže si mi že se foto smazalo: foto xxx.jpg bylo smazáno jenže tam mám jen ten text. Potřeboval bych právě abych se zobrazil zpátky do té kategorie a tam by to bylo napsané, že je smazáno to a to. Jinak pokaždé musím když chci odstranit foto vybírat pořád kategorií. Děkuji za pomoc
Už jsem něco řešil nepomohlo to.

vybrání kategorie:
<form method="post">
    
    
        <p><label>Vyber kategorii:</label> <br />
                        
                            <select class="styled" name="kategorie">
                                 <?php require "config.php";
                              $dotaz=mysql_query("SELECT kategorie FROM slozky")or die(mysql_error());
                              while ($vysledek=mysql_fetch_array($dotaz)):
                                  echo "<option value=\"$vysledek[kategorie]\">$vysledek[kategorie]</option>";
                                endwhile;?>
                                  echo "    
                            </select></p>
    
    
        <input type="submit" class="submit small" name="kat" value="Odeslat">
  </form>


zobrazení fotek a smazání:
<?php
}else{
$kat=$_POST['kategorie'];
echo"<h3>Vyber obrazek k odstranění - po kliknutí na fotografií ji odstraníš </h3><br>
";
require "config.php";
$radek=mysql_query("SELECT * FROM $kat ")or die (mysql_error());
while($vysledek=mysql_fetch_array($radek)):
$img= ereg_replace(".jpg","mini.jpg",$vysledek['obrazek']);

$k=$vysledek['obrazek'];

echo "<a class=\"d\" href=\"index.php?page=foto&amp;k=$k&amp;kat=$kat\"><img src=\"../images/".$kat."mini/".$img."\"></a>";

endwhile;

}

}else{
echo "<p>".$_GET['k']."</p>";
  $q=$_GET['k'];
  $kat=$_GET['kat'];
    $a= ereg_replace(".jpg","mini.jpg",$q);
    $b= ereg_replace(".jpg","big.jpg",$q);
      $soubor_mini="../images/".$kat."mini/".$a."";
      $soubor_big="../images/".$kat."big/".$b."";
        unlink($soubor_mini);
        unlink($soubor_big);
          require "config.php";
          mysql_query("DELETE FROM $kat WHERE obrazek='$k'");
     

}

?>


Zkoušel jsem tam dát tohle:
.............
}else{
echo "<p>".$_GET['k']."</p>";
  $q=$_GET['k'];
  $kat=$_GET['kat'];
    $a= ereg_replace(".jpg","mini.jpg",$q);
    $b= ereg_replace(".jpg","big.jpg",$q);
      $soubor_mini="../images/".$kat."mini/".$a."";
      $soubor_big="../images/".$kat."big/".$b."";
        unlink($soubor_mini);
        unlink($soubor_big);
          require "config.php";
          mysql_query("DELETE FROM $kat WHERE obrazek='$k'");
     

echo '<script type="text/javascript">' . "\n"; 
echo 'window.history.back(2);'; 
echo '</script>'; 
}

?>
panther
Profil
pito:
můžeš si cestu (nebo nějaký parametr) předávat v URL společně s odkazem na mazání a po smazání serverově přesměrovat na danou stránku (a vypsat informaci, který soubor byl smazaný).

echo "<a class=\"d\" href=\"index.php?page=foto&amp;k=$k&amp;kat=$kat&return=cesta-zpet\"><img src=\"../images/".$kat."mini/".$img."\"></a>";

Příp. tuto hodnotu uchovávat někde skrytě, třeba v sessioně. V přenášení prostřednictvím URL bych ale problém neviděl.
pito
Profil
no zkoušel jsem to,ale nějak to nereaguje
panther
Profil
pito:
co jsi zkoušel? Ukázal jsem ti jen, jak by mohl/měl vypadat odkaz. Přesměrování samotné tam máš, nebo jen kopíruješ a nepřemýšlíš?

Případně ukaž, co jsi zkoušel a co nefunguje. Příspěvek typu „něco jsem někde nějak zkoušel“ je na nic.
pito
Profil
Zkoušel jsem to co jsi mi doporučil,ale udělal jsem to špatně.To nic už.
Nešlo by to třeba pomoci POST?

echo "<a class=\"d\" href=\"index.php?page=foto&amp;k=$k&amp;kat=$kat&return=$_POST['kategorie']\"><img src=\"../images/".$kat."mini/".$img."\"></a>";
Alphard
Profil
Typické řešení je provést akci, hlášku stavu uložit do sessions, přesměrovat na cílovou stránku a zobrazit hlášku.
Funkcím ereg_ doporučuji se vyhnout a používat preg_, budou se rušit, viz místní FAQ.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: