Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Kubo2 Profil |
Napr. Takhkhle?
<?php $heslo = sha1(md5(sha1($_POST['heslo']))); Moderátor Chamurappi: Před otazníkem se nedělá mezera.
|
||
Chamurappi Profil |
#2 · Zasláno: 5. 6. 2012, 10:50:22
Reaguji na Kuba2:
To se blíží hashovacímu algoritmu L007 :-) „Je to blbost používat?“ Nebylo by lepší nad těmito otázkami přemýšlet až poté, co pochopíš, co vlastně hash je? Pak by ses ani nemusel ptát. |
||
peta Profil |
Kubo2:
sha1 a md5 slouzi pro kontrolni ucely zmen v textu. Jednoducha kontrola je napr. soucet znaku. function moje($str) {return strlen($str);} $heslo = 'Byl jsem zde. Fantomas.'; $heslo = moje(moje(moje($heslo))); //'Byl jsem zde. Fantomas.' = 23 znaku, '23' // faze 1 //'23' = 2 znaky, '2' // faze 2 //'2' = 1 znak, '1' // faze 3 //$heslo = 1; V mem priklade heslo=1 bude stejne pro vsechny retezce delky 0-99. V pripade s md5, sha1 se jedna o miliony kombinaci. Kazdopadne pro retezec s 50 znaky to bude vypadat takto: 50 -> 40 -> 16 -> 40 md5 ti tedy zvysi moznost nalezeni hesla, protoze snizi pocet znaku kodu. Navic, proti sha1 neni tak dokonale, takze to zvysuje o dalsich nekolik milionu sanci zadani spravneho hesla pomoci jineho retezce. Vyhoda tveho kodu je, ze bez jeho znalosti se bude hur generovat heslo vyhovujici vyslednemu heslu, ktere nekdo zcizi treba z tve databaze. Ale zas ho muze zkusit podstrcit do session. Kdyz uz chces kombinovat, tak zkus pouzit sul (salt). Pridej k heslu par dalsich znaku. $heslo = sha1('123'.$_POST['heslo'].__FILE__); |
||
Nox Profil |
Kubo2:
http://codahale.com/how-to-safely-store-a-password/ peta: Jako že když přejmenuje nebo přemístí soubor, kde se to porovnáná, tak se invalidují všechny hesla v databázi? __FILE__ jako sůl teda ne |
||
Majkl578 Profil |
#5 · Zasláno: 5. 6. 2012, 16:05:12
peta:
„50 -> 40 -> 16 -> 40“ MD5 má 32 znaků, ne 16. „proti sha1 neni tak dokonale, takze to zvysuje o dalsich nekolik milionu sanci zadani spravneho hesla pomoci jineho retezce“ Říká se tomu narozeninový útok. „ $heslo = sha1('123'.$_POST['heslo'].__FILE__); “
Tohle byl doufám jen hloupý vtip. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0