Autor Zpráva
MarketkaSladilova
Profil *
Ahojte,

hledám nějakou pěkně napsanou třídu (class), která by se zabývala obrázky:
- změna velikosti
- ořez
- otočení
- vložení obrázku do obrázku (vodoznak například)
- vložení textu

Neznáte někdo takovou již napsanou třídu v PHP, která by se tímto plně zabývala?
Joker
Profil
MarketkaSladilova:
Všechno z toho umí knihovny přímo v PHP, viz Image Processing and Generation v manuálu.
Často se používá GD, která není objektová, Gmagick a ImageMagick objektové jsou.

Zjistěte si, co je instalované na serveru.
Alphard
Profil
Nejčastější věci zapoudřuje např. http://doc.nette.org/cs/images. Pokud tam něco není, lze přes Nette\Image přistupovat ke všem funkcím GD knihovny, viz Joker.
MarketkaSladilova
Profil *
Mám svůj vlastní server a není problém tam cokoliv doinstalovat. Šlo mě pouze o to, abych si zbytečně neprogramovala sama scripty, ale už nějake scripty byly hotové - dostupné na internetu, které se zabývají vším, co jsem tak zhruba napsala.


Nette nepoužívám a ani nechci.


U toho NETTE je velká škoda, že obsahuje cca 3-4 MB kódu apod. Mě jde více méně o použití přímé třídy, která je zaměřena právě na ty obrázky. Škoda, že nejde NETTE stáhnout pouze s podporou těch obrázků :(
Taps
Profil
MarketkaSladilova:
mrkni na toto http://webtvorba.howto.cz/obrazky-v-php-levou-zadni/
peta
Profil
MarketkaSladilova: U nette se da nastavit, ktere knihovny ma pribalit do minifikovane verze. 3M do pameti nevidim jako problem.
Poradi v seznamu mas spatne zvolene. Nejdriv musis obrazek orezat, pak jej muzes zmensovat.
Pokud by to slo, pouzil bych to, co popsali kluci.
Pokud by to neslo, neco malo mam napsane tady:
http://axpsu.fpf.slu.cz/~web/gal-pokus/gal-pokus.htm

Kdysi jsem si na orez vytvarel automaticke funkce, ale neni to uplne ono. Nejlepe, kdybych si to mohl jako uzivatel urcit sam. Cili javascript.
http://www.hotscripts.com/blog/javascript-image-cropping-scripts/
Priklad. Mam krasnou fotku krajinky a v pravem hornim rohu mam na ni pekneho ptacka, jinak je to krajinka. Takze do nahledu by bylo vhodnejsi vybrat prave toho ptacka z rohu, aby byl zajimavejsi.
Jan Tvrdík
Profil
MarketkaSladilova:
U toho Nette je velká škoda, že obsahuje cca 3-4 MB kódu
Jak jsi na to přišel? To, že distribuční archiv má 3 MB přece neznamená, že zdrojové kódy Nette mají 3 MB. Když ten archiv rozbalíš, tak zjistíš, že po rozbalení to má asi 15 MB, ale vlastní (neminifikované) Nette z toho má jen 1 MB.

peta:
U nette se da nastavit, ktere knihovny ma pribalit do minifikovane verze.
To rozhodně nijak snadno udělat nejde.
peta
Profil
Jan Tvrdík: Mno, podivej, my tu meli autora nette na skoleni, asi pred 2 lety. On rikal, ze to jde, ukazoval nam kde a vyrobil nam 100k balicek z casti kodu.
Od te chvile jsem to nevidel, protoze prakticky pro nase ucely by se pulka rozhrani musela preprogramovat. Slo tam treba o to, ze neslo jednoduse rici, ze chci pro heslo povolit vsechny znaky. On to mel tehda omezene jen pro pismenka a cisla tusim, a pak tam mel dalsi 3 kombinace. Ale treba kluci chteli mezeru na zacatku a tu rikal, ze to nedovoli napsat do hesla.
Jan Tvrdík
Profil
peta:
rikal, ze to jde
Já jsem neříkal, že to nejde. Taky ho umím vyrobit, ale rozhodně se nejedná o věc snadnou a oficiálně podporovanou, protože není žádný soubor, který by popisoval závislosti mezi třídami.

On to mel tehda omezene jen pro pismenka a cisla tusim, a pak tam mel dalsi 3 kombinace.
Tomu nerozumím.

mezeru na zacatku a tu rikal, ze to nedovoli napsat do hesla
To skutečně standardně povolené není, protože při kopírování hesla třeba z e-mailu člověk často omylem zkopíruje mezeru a pak zbytečně nadává. Nicméně povolit to jde (rozhodně je to snazší, než vytvoření minifikované verze vybraných částí Nette).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: