Autor Zpráva
JuanXXIII
Profil *
Dá sa v PHP nastaviť aby keď sa FLOAT implicitne konvertuje na STRING (tj napr. pri vpísaní) aby sa namiesto bodky vypísala čiarka?
ShiraNai7
Profil
setlocale()
JuanXXIII
Profil *
nefunguje:

setlocale(LC_ALL, 'sk_SK');
echo 0.55;

vypisuje 0.55
Jan Tvrdík
Profil
JuanXXIII:
Myslím, že nic takového udělat nejde.
Oprava: Podle dokumentace by setlocale (konkrétně LC_NUMERIC) mělo fungovat.
ShiraNai7
Profil
JuanXXIII:
V tom případě volání setlocale(LC_ALL, 'sk_SK') muselo selhat. To snadno ověříš pomocí návratové hodnoty této funkce (vrací false při selhání.

Zkus více obecnější zápis:
setlocale(LC_ALL, 'sk_SK', 'slovak', 'slovak_slovak');



Jan Tvrdík:
Lze..

setlocale(LC_ALL, 'sk_SK');
echo (float)0.55; // vypise 0,55

setlocale(LC_ALL, 'en_US');
echo (float)0.55; // vypise 0.55
JuanXXIII
Profil *
ShiraNai7 vďaka

setlocale(LC_ALL, 'sk_SK', 'slovak', 'slovak_slovak');
echo 0.55;

vypisuje 0,55

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: