Autor Zpráva
Kubuska112
Profil
Zdravím. Lze pomocí PHP zobrazit, kolik je na daném místě souborů? Tipuju, že to bude asi pomocí tohoto
Keeehi
Profil
scandir nebo glob. počet prvků v poli spočítá count.
Mike8748
Profil
záleží co myslíš tím „na daném místě

pokud jde o počet souborů v adresáři, tak třeba
echo "Složka s názvem neco obsahuje ".count(glob('neco/*.*'))." souborů"; 
romulus
Profil *
Použil bych spíš funkci readdir() - načítá názvy všech souborů.
$adr=opendir('Nějaká cesta k adresáři');
$count=0;
while (false !== ($file = readdir($adr)):
     if ($file!='.' || $file!='..'):
               $count++;
     endif;
endwhile;

closedir($adr);
Majkl578
Profil
[#3] Mike8748, [#4] romulus:
kolik je na daném místě souborů

V PHP 5.4+ třeba takto:
echo iterator_count(new \CallbackFilterIterator(new \FilesystemIterator('/www'), function ($file) { return $file->isFile(); }));

V PHP <5.4 takto:
$count = 0;
foreach (new \DirectoryIterator('/www') as $file) {
    if ($file->isFile()) $count++;
}

echo $count;
Lamicz
Profil
count(array_diff(glob('neco/*.*'), array('.', '..')));

EDIT: už mlčím... (bere to i adresáře)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: