Autor Zpráva
BedyR
Profil
Ahoj,
neznáte někdo framework nebo cms v němž bych vytvořil projekt s administrací pro uživatele ( a třeba i vizuálně ) a tento výsledný kód by nebyl závislí na frameworku nebo cms v kterém byl realizován.
To znamená, že by na závěr vygeneroval výsledný kód bez zbytečných knihoven atd. ( optimalizováno )
Protože, zatím co jsem našel bylo online jako třeba WEBNODE a se spoustou omezení.


Oprava : "v němž byl realizován" spíš jsem myslel "v němž byl vytvořen".
Nox
Profil
BedyR:
Webnode je věc absolutně jiného ražení, než o kterém mluvíš. Jedná se spíš o službu.

Myslim že ani pojmy "framework" nebo "CMS" ti nejsou vůbec jasné ... protože CMS v podstatě JE ta administrace (mimo jiné). A framework jen sdružuje funkčnosti, které by si člověk stejně jinak napsal.

Už jen styl otázky dává vědět, že nic extra optimalizovaného nepotřebuješ - protože jinak by to za tebe dělal profesionál a ten by se na toto neptal.
BedyR
Profil
Nox:
Takže, když vytvořím webovou stránku (aplikaci) za pomoci frameworku nebo cms (abych využil jejich předností ) přičemž vytvořím administrační část pro uživatele aby si mohl třeba nastavit číselníky nebo někde změnit obsah (novinky...) ale nechci aby si užvatel nemusel instalovat framework nebo cms.
Takže je chci jen jako pracovní nástroj né však jako prostředí v kterém musí žít..


To byla původní otázka.
panther
Profil
BedyR:
jak napsal Nox, plácáš jedno přes druhé a vůbec není jasné, co je vlastně předmětem dotazu.

Nejprve si přečti, co znamejí pojmy, které používáš (CMS, framework) a pak polož smysluplný dotaz.
BedyR
Profil
Dobře,
u kterého frameworku je možno publikovat projekt samostatně bez instalace (přítomnosti) frameworku.
panther
Profil
BedyR:
proč si nepřečteš, co který pojem znamená? Tato věta by dávala smysl, kdybys „framework“ nahradil za „CMS“.

Druhá věc je, že pokud chceš (resp. uživatelé) něco používat, musíš to nainstalovat. Dovedeš si představit používání mobilního telefonu bez jeho zakoupení? Bez vložení SIM karty? Já tedy ne.
Nox
Profil
panther:
Ani to ne ... mít CMS aniž by tam bylo CMS?

BedyR:

1) Framework projekt nepublikuje, framework jsou předpřipravené funkcionality a/nebo kostra, které se v projektu používají, takže pochopitelně je třeba mít oboje.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Framework

2) Navenek sice CMS dává weblog, ale to CMS JE ta administrace a správa článků atd.
http://cs.wikipedia.org/wiki/CMS

3) Mezi frameworkem a CMS je propastný rozdíl, viz 1 a 2

4) Na (webovém) projektu obecně lze používat framework, nebo CMS, nebo i oboje nebo ani jedno

5) Když děláš konkrétní web, tak jim tam zároveň ten framework a/nebo CMS nahraješ, ne? Co je v tom za problém? Dáš jim tam vše potřebné - šablony a CSS, obrázky, fonty, JavaScriptové skripty, dokumentaci, backend s frameworkem, knihovnami, CMS...

To je jako říct, že na webu nechceš používat CSS, protože by si ho tam museli nahrát.


=> opravdu nevím řešení jakého problému hledáš nebo co potřebuješ
peta
Profil
Jestli spis nehledas cms, ktery generuje staticke stranky do souboru html?
Prace by pak fungovala tak, ze ty ses editor, pouzivas cms, vygenerujes stranky a pres ftp nekam nakopirujes i s obrazky a pod.
Tak to ale muzes dela i ve front-page. Nepotrebujes spesl php-cms.

Cms je program
Framework je knihovna, kterou ten program muze vyuzivat. Smazes knihovnu a cms prestane fungovat, protoze nema nahradu za ty funkce. Ano, nemusi vyuzivat vsechny funkce frameworku a slo by teoreticky ty vubec nepouzivane z kodu smazat. Ale nevidim duvod, proc pro par kb promazavat cast php kodu.

Potom mozna hledas zpusob, jak provozovat cms na jednom pc a vysledek ukladat na jiny. To by mozna vyresilo php-curl a kopirovani pres ftp ze serveru 1 na server 2.
Uzivatel klikne na link Editovat. Ten ho presmeruje do cms na jiny server a otevre jeho stranku. Kdyz klikne ulozit, tak mu pres ftp, php-curl stranku ten cms zkopiruje na jeho hosting (ale musi znat heslo pro ftp, samozrejme). To jde.
BedyR
Profil
Díky za reakce,
nejsem odborník na PHP , spíše samouk, který v jistém smyslu teprve začíná a hledá vývojové prostředí, které by odpovídalo mým představám.

Prozatím používám :
pro editaci PSPad.
na grafický návrh často DFM2HTML (něco jako FrontPage (dost problémový výstup html,css))
debugging NetBeans IDE 7.1 ( je my jasné že jdu s dělem na vrabce (ale zatím jsem neměl dost času zjistit jeho možnosti a třeba je to co hledám))

Chtěl jsem se opřít praktické zkušenosti, protože každý výrobce (producent) tvrdí o svém systému, že je nejlepší a né vždy poskytne kompletní charakteristiku svého produktu.

Nejvíc se blíží mé představě peta

Je mí jasné že framework je v zásadě vývojové prostředí,
které v různé míře uživateli nabízí podporu pro komfortnější tvorbu (programování) projektu (aplikací) dle stupně obecnosti specializaci na konkretní oblast(databáze,obchod,komunikace,... ),
která to vše zajišťuje službami a funkcionalitami :
- strukturu (architektura)
- kontrola syntaxe (vlastní i obecná)
- debugging
- verzování
- šablony ....
to řeší pomoci knihoven tříd (php,javascript,...)...

Pomoci frameworku mohu vytvořit CMS né však obráceně,
protože CMS je nadstavba (aplikace) určená pro správu obsahu webové stránky,
kterým je ta stránka tvořena.
Čím je framework (a nejen on) obecnější (univerzálnější) je jeho rozsah(velikost) větší.
Použitím funkcionalit a služeb v projektu je ten vázán na vývojové prostředí, které mu je poskytli.

Takže jsem zjišťoval zda existuje nějaké vývojové prostředí(vp), které je by bylo schopno splnit (alespoň z větší části) tyto požadavky :
- co nejuniverzálnější vp ( aby člověk často nezjišťoval, že funkcionalitu je nutno řešit za pomoci jiné aplikace protože tato to nedovoluje (ani žádným rozšířením))
- samozřejmě nebylo by špatné kdyby mělo specializované nadstavby (třeba něco jako je PHPRunner
(samozřejmě to je samostatná aplikace),nějaké CMS, ...)
- na závěr by aplikace vygenerovala samostatný kód(včetně CSS,grafiky,js, ... ), který by obsahoval jen použité knihovny z vp a mnou vložený kód

Já vím, že melu pořád dokola to samé přesto děkuji za trpělivost.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: