Autor Zpráva
dawe27
Profil
Cau, mam takovy to kod na fotogalerii a potřeboval bych poradit jak udělat aby se mi to vypsalo do tabulky po 4 obrázcích v řádku
<?php
ob_start();
  
$adresar = 'gallery/wallpapers/s/';
$vypis = opendir($adresar);
$pocet = count($vypis);
echo "<table><tr>";

while (false!==($file = readdir($vypis)))
{
if ($file != "." && $file != "..")
{ echo "<td><a href='gallery/wallpapers/b/b_$file' id='example1' rel='gal'><img src='gallery/wallpapers/s/$file' alt='img' /></a></td>\n"; }
}

echo "</tr><table>";

closedir($vypis); 
 
$obsah= ob_get_clean(); 
include "theme.php"; 
?>
Jan Tvrdík
Profil
Koukni do FAQ.
dawe27
Profil
jo, ale to tam je na výpis z DB a ja vypisuju data pomoci fce opendir, a nevim třeba vůbec čím nahradit fci mysql_fetch_assoc a nebo co dosadit místo promenných $zaznam , $result
for ($i = 0; $zaznam = mysql_fetch_assoc($result); $i++)
{
Alphard
Profil
mysql_fetch_assoc() a readdir() mají velice podobné vlastnosti i princip použití...
dawe27
Profil
už mi to jde dik:) akorát ještě jeden problem, momentálně mám ve složce ze které se obrázky vypisujou 4 obrázky a na prvním řádku mi to udělalo 2 vynechávky testweb.hys.cz/3/gallery.php?gallery=2
<?php
ob_start();
if ($_GET["gallery"] == 0) {
?>
<table border='0'>
<tr>
<td><a href='gallery.php?gallery=1'><img src='images/rozc/designy.png' alt='img' /></a></td>
<td><a href='gallery.php?gallery=2'><img src='images/rozc/wall.png' alt='img' /></a></td>
</tr>
<tr>
<td><a href='gallery.php?gallery=3'><img src='images/rozc/headery.png' alt='img' /></a></td>
<td><a href='gallery.php?gallery=4'><img src='images/rozc/bannery.png' alt='img' /></a></td>
</tr>
<tr>
<td><a href='gallery.php?gallery=5'><img src='images/rozc/ostatni.png' alt='img' /></a></td>
<td> </td>
</tr>
</table>
<?
}

 
if ($_GET["gallery"] == 2) {
$adresar = 'gallery/wallpapers/s/';
$vypis = opendir($adresar); 

define ("COLS", 4);
echo "<table>";

for ($i = 0; $file = readdir($vypis); $i++)
{
if ($i % COLS == 0) echo "<tr>";
echo "<td><a href='gallery/wallpapers/b/b_$file' id='example1' rel='gal'><img src='gallery/wallpapers/s/$file' alt='img' /></a></td>";
if ($i % COLS == COLS - 1) echo "</tr>\n";
}
if ($i != COLS - 1)
{
  while ($i++ % COLS != 0)
  {
    echo "<td>&nbsp;</td>";
  }
  echo "</tr>\n";
}
echo "</table>\n";



closedir($vypis); 
}
 
$obsah= ob_get_clean(); 
include "theme.php"; 
?>
Alphard
Profil
Stejné "vynechávky" vám musely vzniknout i předtím. Kdybyste se podíval do zrdoje, zjistíte, že readdir() vrací mezi výsledy "." a "..". Toto chování nelze změnit, lze ovšem podmíněně vynechat iteraci a dekrementovat $i.
dawe27
Profil
aha a jak to udělám? absolutně netušim jak na to

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: