Autor Zpráva
laky941
Profil
Zdravím mohu vás poprosit o malou radu ? jak přesne funguje tento kód ? zejména poslední řádku moc nechápu :/
if (!empty($_POST['text']) && !empty($_POST['jmeno']))
{
 $soubor="diskuze.txt";
 $text = "<p class=jmeno>".htmlspecialchars($_POST["jmeno"])."&nbsp;&nbsp; : &nbsp;&nbsp;".date("G:i:s - j.n.Y")."</p>\n";
 $text.= "<p>".htmlspecialchars($_POST["text"])."</p>\n\n";
 file_put_contents($soubor, $text.file_get_contents($soubor));
}
Majkl578
Profil
Na posledním řádku je složená závorka, která ukončuje if. Co na tom nechápeš?
Zbytek jen do souboru $soubor na začátek přidá sestavený kus HTML kódu.
laky941
Profil
sry ja myslel predposledni
martin1312
Profil
keď v tvojom príspevku klikneš na funkcie file_put_contents a file_get_contents otvori sa ti manual PHP kde je všetko popísané.
laky941
Profil
to sem cet a stejne sem to nejak nepobral
martin1312
Profil
nechápem čo je na tomto nejasné:

file_put_contents — Write a string to a file
file_get_contents — Reads entire file into a string
greeny
Profil
Tento kód jednoduše, pokud uživatel odeslal formulář s příspěvkem do diskuze, do nějakého souboru s diskuzí připíše to co uživatel napsal...

Předposlední řádek...
<?php
file_put_contents($soubor, $text.file_get_contents($soubor));
// file_put_contents($cesta_k_souboru, $řetězec_který_se_do_souboru_vloží);
// file_get_contents($cesta_k_souboru) - vrací obsah souboru v řetězci
?>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: