Autor Zpráva
Parsek96
Profil *
Ahoj,

rad bych si vytvoril skript - nejspise za pouziti AJAXu? - ktery mi ulozi, kolik stravil casu uzivatel ctenim clanku. Je spravna moje myslenka, ze bych ve chvili, kdy uzivatel vstoupi na clanek ulozil do databaze cas vstupu a pote pomoci ajaxu odesilal treba kazde 3 sekundy aktualizaci casu, ktera by se mi ulozila do dalsi kolonky a nakonec by byl vysledek rozdil casu vstupu a posledniho zaznamenaneho casu?

Mate nekdo jiny, lepsi napad jak to vyresit?
Keeehi
Profil
Existuje událost onbeforeunload. Neznám ale jak moc je mezi prohlížeči podporovaná. Chamurappi asi bude vědět.
ninja
Profil
Pokud vás zajíma jestli článek přečetl, můžete zkusit zapisovat event v případě, že doskroluje na konec stánky (článku).
Sekiphp
Profil *
Nejefektivnější by asi bylo uložit čas přístupu a poté čas, kdy uživatel odejde, jenže to je možné jenom pokud přejde na jinou stránku na webu (neřeší vypnutí okna prohlížeče, nebo zadání nové URL). No ikdyž když by se to vhodně zkombinovalo se session....no, ale teď už jsem se ponořil naplno do PHP

Nejlepší by bylo to monitorovat přes Google Analytics...
Keeehi
Profil
Sekiphp:
neřeší vypnutí okna prohlížeče, nebo zadání nové URL
To řeší jak jeho tak i můj návrh.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: