Autor Zpráva
nechapu
Profil *
Vážně tomu nerozumím a jako brzy si něco udělám! ... mohl by mi někdo proč mi post nechce postovat soubory mp3?? ukážu názorně...

<form enctype="multipart/form-data" action="upload.php" method="POST">
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="50000000000" />
Choose a file to upload: <input name="userfile" type="file" />
<input type="submit" value="Upload File" />
</form>

...timhle například chci ulouadnout soubor na server... respektive je to jenom formulář, ale je to jedno protože už jsem jich vyzkoušel snad tisíc... no a pak mám tedy soubor "upload.php"

<?php
   $filename = $_FILES['userfile']['name']; // Get the name of the file (including file extension).
?>

kam když chci uploadnout nějaký třeba .jpg tak v pohodě... ale když to udělám u mp3 tak se stane toto : Notice: Undefined index: userfile in C:\dev\www\upload.php on line 2

Ptám se proč? Prosím proč. A jak bych to měl udělat aby mi to neodmítalo postovat mp3?? Děkuji.
candiess
Profil
nechapu:
Mně to normálně funguje
blaaablaaa
Profil
nechapu:
vypiš si $_FILES['userfile']['error'] a budeš vědět více.
Šéva
Profil
nemá ta MP3 moc dlouhej název? víc jak 255 znaků? nebo jestli celá cesta není moc dlouhá...
Ugo
Profil
zkontroluj si v nastavení php vše co se týká uploadu (post_max_size, upload_max_filesize tušim), post_max_size by mělo být větší než max_filesize a při překročení post_max_size se jednoduše všechen post ztratí jakoby k němu nedošlo (aspoň na win, na linuxu sem ještě nezkoušel)
nechapu
Profil *
blaaablaaa:

když si vypíšu Notice: $_FILES['userfile']['error'] tak dostanu jenom - Undefined index: userfile in C:\dev\www\upload.php on line 2

Šéva:

nemá... jmenuje se 1.mp3 je to udlě jedno.. nejde žádná.

Ugo:

zkusim
Jan Tvrdík
Profil
nechapu:
Vypiš si phpinfo() a koukni na hodnotu file_uploads.
nechapu
Profil *
ta pm3 má 9,28 MB post_max_size jsem nastavil na post_max_size = 20M a upload_max_filesize na upload_max_filesize = 10M , pak jsem restartoval apače a stejně Notice: Undefined index: userfile in C:\dev\www\upload.php on line 2


Jan Tvrdík vypsal jsem si phpinfo() a file_uploads mám oboje na on.

file_uploads On On


Je to velikostí tý mp3 ... když tam pošlu nějakou maličkou tak to jde, ale vůbec nepomohlo přenastavit post_max_size = 20M


Ugo:
dělá se to v php.ini ne?
Alphard
Profil
nechapu:
Párkrát už se stalo, že lidé upravovali špatný php.ini. V tom vypsaném phpinfo() bych zkontroloval vše, co se týká uploadu.
Pak by na cílovou stránku dal mj. var_dump($_FILES);, ať přesně vidíte, co se děje.

ta pm3 má 9,28 MB (...) = 10M
Zkuste tak 15M, nechte tam nějakou zálohu.
nechapu
Profil *
no jo ...
když kouknu na to phpinfo() tak ...
upload_max_filesize 2M 2M je pořád nastaveno takhle... takže asi upravuji jiný php.ini. tak jsem si ještě otevřel php.ini-dist a tam to taky upravil a restartoval apač a pořád mám stejnou chybu. tak to už vážně nevim co mám kde změnit.


Alphard:
kdy jsem tam dal var_dump($_FILES); vypsalo mi to tohle... prázdné pole. začínám bejt zoufalej.

array(0) { }
Notice: Undefined index: userfile in C:\dev\www\upload.php on line 4

Notice: Undefined index: userfile in C:\dev\www\upload.php on line 5



Tak já vážně nevim kde se to nastavuje... v php.ini jsem nastavil :
upload_max_filesize = 30M
post_max_size = 60M

v php.ini-dist

upload_max_filesize = 30M
post_max_size = 60M

a restartoval celej počítač rači... a phpinfo() info mi ukazuje...

upload_max_filesize 2M 2M
post_max_size 8M 8M

... naprosto mě to ignoruje. kontroloval jsem jestli to dělám u správného souboru.


AAAHA... tak moment... ještě jeden php.ini je v C:\Windows... a z toho to asi čte.
Alphard
Profil
nechapu:
V phpinfo() je mj cesta k php.ini. Ale to C:\Windows bude asi trefa do černého.
nechapu
Profil *
Tak to bylo ono. :o)) už to fachá. Děkuji Vám všem za pomoc. Kdyby to někdo někdy musel řešit tak nastavovat ten php.ini co máte ve složce s windows, pokud máte windows.
Amunak
Profil
nechapu:
Kdyby to někdo někdy musel řešit tak nastavovat ten php.ini co máte ve složce s windows, pokud máte windows.
To záleží na konkrétní distribuci Apache, bude se to lišit. Každá to má někde jinde. Bezpečnou cestu jak zjistit správné php.ini je vypsat si phpinfo, jak řekl Alphard.
Šéva
Profil
V případě instalace baíčků typu WAMP,XAMPP apod. to je ve složce kam jste si to nainstalovali a to ve složce php, případně se dá v tray liště otevřit menu programu, kde Vám to přímo nabídne editaci hlavních nastavení a i editaci přímo konfiguračních souborů jak na php,tak na apache.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: