Autor Zpráva
alan1133
Profil *
zdravím,mám takovou zajimavou otázku..
mám odkaz,ve kterým je js
dám příklad:
<a href="javascript:void(0)" onclick="javascript:chatWith('<?php echo $_REQUEST['profil']?>')">
tak aby po kliknutí na tenhle odkaz zůstal aktivní dokud ho někdo nevypne?
myslím tím,že když na něj kliknu,tak je aktivní jen pro tu stránku,a když reloadnu nebo pujdu na jinou stránku v menu,tak se to prostě zruší..
díky za odpověd a radu:)


PS: chyba scriptu..má vypadat takto:)

<?php echo '
<a href="javascript:void(0)" onclick="javascript:chatWith('.$_REQUEST['profil'].')">
'; ?>
Šéva
Profil
pomocí $_SESSION by to nešlo, případně pomocí $_COOKIE nebo pomoci document.cookie... a pak náasledná kontrola a podmínka?
alan1133
Profil *
je to chat,a mám to stáhnutej odtut..takže se můžete kouknout jak vypadá script...
http://anantgarg.com/2009/05/13/gmail-facebook-style-jquery-chat/
script ke stažení : http://anantgarg.com/wp-content/uploads/2009/05/jquerychat.zip


jinač přes session...nevím,a přes cookie se mě to nechce moc dělat,jelikož ho nemá každej zapnutej...takže by jim to nešlo


tak jsem to už vyřešil..
moje chyba..neumím číst..
jo,ještě takovej malej dotaz..
udělal jsem si přihlašovací script kterej funguje tak,že po přihlášení si uloží udaje do sessionu,a v db přepíše aktivní na 1(jako že online)
a po odhlášení smaže sessiony,a přepíše to znova na 0
ale mám takovej problém..že když se někdo neodhlásí,a prostě jen dá vypnout prohlížeč/panel
tak ho to bere jako že tam pořád je(online)
jak udělat aby po nějaký době neaktivitě ho to samo odlásilo,i kdyby měl ten panel vypnutej?
tohle jsem si myslel že by se to dalo udělat session.gc_maxlifetime,jenže to musí bejt v php.ini,a já hostuju na endoře..
a navíc tohle jen určuje za jakou dobu se má session smazat když je neaktivní,takže to nic nepřepíše..
nevíte někdo?
1Pupik1989
Profil
K uživatelům do db ještě přidej čas přihlášenì a po určitém čase kontroluj, zda-li hodnota je většì než momentální čas mínus požadovaný čas. Pokud ano, tak čas aktualizuj. Pokud ne, tak nastav 0.
alan1133
Profil *
wow,to mě nenapadlo..díky moc..

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: