Autor Zpráva
Stehlik
Profil *
zdravím,
mám zvláštní problém potřeboval bych vyřešit diakritiku procházející přes urlencode()

echo "http://www.url.cz/?q=".urlencode($slovo);

a získám toto:
http://www.url.cz/?q=Dvan%E1ct
měl bycl ale záskat toto:
http://www.url.cz/?q=Dvan%C3%A1ct

kd jak proč? :D
Jan Tvrdík
Profil
Stehlik:
To proto, že máš skript uložený ve windows-1250. Pokud to chceš zakódovat jako UTF-8, musíš to do něj převést.

echo "http://www.url.cz/?q=" . urlencode(iconv('windows-1250', 'utf-8', 'dvanáct'));

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: