Autor Zpráva
MartinkaK
Profil *
Používám PHP5 nějaký script, který umí číst soubory z určité složky?
Šéva
Profil
MartinkaK:
$cesta="nejaka cesta ke slozce";
$handle=opendir($cesta);
while (($file = readdir($handle))!==false):
if ((!is_dir($cesta.$file)) || ($file==".") || ($file=="..")) continue;
$files[]=$file;
endwhile;
sort($files);
foreach($files as $slozky)
{
echo "<form action='' method='post'>
<input type='submit' name='adresar' value='$slozky' class='tlacitko'>
</form>";
}  
closedir($handle);
Jan Tvrdík
Profil
MartinkaK:
script, který umí číst soubory z určité složky
Myslíš vypsat názvy souborů, které se v té určité složce nacházejí nebo vypsat obsah těch souborů?
MartinkaK
Profil *
Ano, vypsat obsah dané složky.
Šéva ... tohle jsem nemyslela. V PHP5 existuje script, ve kterém lze myslím použít i regulérní výrazy a vypsat z dané složky ... jen třeba soubory typu: *.jpg,*.png, *.gif ... apod.
MartinkaK
Profil *
Poradi nekdo?
Alphard
Profil
http://www.php.net/manual/en/class.recursivedirectoryiterator.php#97228
MartinkaK
Profil *
Alphard .. díky moc, ale stále to není přímo ten script. Nemůžu si sakra vzpomenout .... ten script měl název s malým počtem znaků a v příkladech měl použití i filtrace, tj. že script vypsal jen ty soubory o které jsme ho požádali, tj. třeba *.jpg,*.png, *.gif

Sakra, nevzpomenu si :(
Chro
Profil
$soubory_pole = glob('*.jpg');
foreach ($soubory_pole as $soubor)
{
echo $soubor.'<br>';
}

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: