Autor Zpráva
Majkelju
Profil
Zdravím!

Načítám z databáze data a zobrazuju je tabulce... ta vypadá takhle:
    
<table border="1" align="center">
        <thead>
            <tr>
                <th>Stupeň</th>
                <th class="cena_min">Cena MIN<br /><p class="mensi">[ tis. Kč ]</p></th>
                <th class="cena_ex">Cena EX<br /><p class="mensi">[ tis. Kč ]</p></th>
                <th class="cena_max">Cena MAX<br /><p class="mensi">[ tis. Kč ]</p></th>
                <th>Cenová úroveň</th>
                <th>Pravděpodobnost<br />ocenění<br /><p class="mensi">[ % ]</p></th>
                <th>Povaha terénu</th>
                <th>Datum zahájení</th>
                <th>Datum dokončení</th>
            </tr>
        </thead>
        <tbody>
            <?while($row = $result->fetch_assoc()){?>
            <tr> 
                <td class="stred"><?echo $row['znacka'];?></td>
                <td class="cena_min vpravo"><? echo number_format(($row['cena_min']/1000) ,0 ,'.' ,$oddelovac_tisicu);?></td> 
                <td class="cena_ex vpravo"><? echo number_format(($row['cena']/1000) ,0 ,'.' ,$oddelovac_tisicu);?></td> 
                <td class="cena_max vpravo"><? echo number_format(($row['cena_max']/1000) ,0 ,'.' ,$oddelovac_tisicu);?></td> 
                
                <td class="stred"><? echo str_replace('cenová úroveň', '', $row['cu']); ?></td> 
                <td class="stred"><? echo $row['pravdepod'];?></td> 
                <td class="stred"><? if($row['uzemi']==1) echo 'Extravilán'; else if($row['uzemi']==2) echo 'Intravilán'; ?></td> 
                <td class="stred"><? echo $row['zahajeni'];?></td> 
                <td class="stred"><? echo $row['dokonceni'];?></td> 
            </tr>
            <?}?>
        </tbody>
    </table>
    

Problém je v tom, že z řádků potřebuju udělat sloupce a naopak. Navíc by se počet sloupců měl zobrazovat podle proměnné 'znacka'. Pokud ve znacce nic není, tak se ten sloupec nemá zobrazit... Myslel jsem si, že to půjde jednoduše, ale teď už si s tím pár hodin lámu hlavu :/ Budu rád za všechny rady.
Alphard
Profil
Koukně to místního FAQ. Načíst do pole a spočítat indexy.
Majkelju
Profil
Alphard:
Koukl jsem na to, ale i když to tu už asi dvě hodinky řeším, pořád to nefunguje... Jsem opravdu začátečník, takže budu bohužel asi potřebovat detailnější info... Navíc mi ten kód z FAQ hází chybu už na prvním příkazu: Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in.... Pokud by bylo potřeba uveřejnit další části kódu, např SQL dotaz, obratem to sem dám...
Alphard
Profil
[#3] Majkelju
Chyba je v dotazu, jak by vám řekl jiný bod FAQ.
Ale i tak ten příklad nemůžete brát doslova, dělá něco jiného.
Váš postup by měl být
1. načíst záznamy do pole
2. iterovat nad sloupci
3. vždy vypsat konkrétní sloupec ze všech záznamů
majkelju
Profil *
Alphard:


Alphard: Ano, nakonec jsem to tak vyřešil...akorát jsem to načetl do stringu s html tagy a vytvořil si tak oddělené buňky.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0